najberačica grožđa

Za naslov će se boriti 12 djevojaka u devet disciplina

Foto: Anton Ficko/ VLM
beračica grožđa (1)
Foto: Anton Ficko/ VLM
beračica grožđa (1)
Foto: Anton Ficko/ VLM
beračica grožđa (1)
Foto: Anton Ficko/ VLM
beračica grožđa (1)
18.08.2013.
u 13:44
Kandidatkinje za Ružicu Vinodola 2013. (1). Za prestižni naslov borit će se djevojke iz Bribira, Kastva, Novog Vinodolskog, Povila i Zagreba (2). Folklorna skupina KUD-a Bribir pobrinula se za dobru atmosferu (3 i 4).
Pogledaj originalni članak

BRIBIR - Martina Lekaj, Jelena Stanić, Karla Butorac, Mia Bležević, Vita Anić, Ivana Rubeša, Iva Stošić, Žana Jurčić, Ana Papić, Bruna Mavrinac, Petra Opačić i Doris Košćak djevojke su stare između 16 i 29 godina iz Bribira, Kastva, Novog Vinodolskog, Povila i Zagreba koje će se ove godine pokušati izboriti za naslov najberačice grožđa, Ružice Vinodola 2013.

Riječ je o desetom izdanju originalne turističke manifestacije kojoj je podloga običaj koji se do 1880. godine održavao na kraju berbe grožđa u vinogradima Vinodolske doline u zaleđu Novog Vinodolskog. Među djevojkama, trgačicama grožđa, prema usmenoj predaji birala se najmarljivija i najspretnija, što je presudno i u turističkoj inačici.

Naime, u Bribiru su se kandidatinje samo predastavile publici, da bi se samo natjecanje u brzini branja grožđa i njegovu ručnom i nožnom mašćenju održalo u četvrtak u vinogradima Pavlomira u novljanskom zaleđu. U petak i subotu djevojke će se ogledati u disciplinama poput čepljenja boce, njenog etiketiranja pa potom i otčepljivanja kako bi se na kraju dobila deseta Ružica Vinodola.

Program izbora Ružice Vinodola 2013. popratit će kao i prijašnjih godina sajam domaćih proizvoda, bogata ponuda ića i pića, te zabava uz klape i tamburaške sastave. Organizatori, turističke zajednice Vinodolske općine i Novog Vinodolskog i ove godine očekuju najmanje pet tisuća posjetitelja na svakoj od tri natjecateljske večeri.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.