POSLOVNI UGOVOR

Za korisne projekte banka će županiji darovati 4 milijuna kuna

Foto: Arhiva - VPZ
Za korisne projekte banka će županiji darovati 4 milijuna kuna
11.04.2011.
u 14:45
- Vjerojatno se radi o najjeftinijem kapitalu u Hrvatskoj koji je županija osigurala za razvoj gospodarstva, kaže župan Tolušić
Pogledaj originalni članak

VIROVITICA – Predsjednik Uprave Zagrebačke banke Franjo Luković i  Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije danas su u Virovitici potpisali Ugovor o dodjeli 4 milijuna kuna vrijedne donacije koju će županiji u naredne 4 godine isplatiti banka kao pomoć u realizaciji društveno korisnih projekata.

Potpisan je i ugovor o korištenju Cash poolinga u koji su, uz županiju, uključeni: Opća bolnica Virovitica, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok, te srednje i osnovne škole. 

– Obračunsko objedinjeno vođenje računa donijet će županiji veću transparentnost u financijskom poslovanju i znatne uštede, istaknuto je na današnjem susretu na kojemu je potvrđen poslovni dogovor Banke i županije o plasmanu 80 milijuna kuna povoljnih kredita, za razvoj voćarstva, povrtlarstva i proizvodnje meda.  Godišnji kreditni potencijal je 20 milijuna kuna, rok otplate do 5 godina uz grace period do 12 mjeseci, a osim fleksibilnih bankarskih uvjeta korisnici kredita plaćat će na ta sredstva jedinstvenu subvencioniranu kamatu  od  2,8 posto.

– Vjerojatno se radi o najjeftinijem kapitalu u Hrvatskoj koji je županija osigurala za razvoj gospodarstva, poglavito poljoprivredne proizvodnje, naglasio je župan Tomislav Tolušić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.