Islamofobija

Za 70 posto Austrijanaca muslimani predstavljaju prijetnju

Za 70 posto Austrijanaca muslimani predstavljaju prijetnju
08.04.2010.
u 09:33
Austrijanci vjeruju da se muslimani koji žive u Austriji ne žele prilagoditi njihovu načinu života, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mijenja.
Pogledaj originalni članak

Više od polovine Austrijanaca smatra da je islam prijetnja Zapadu i zapadnom načinu života, pokazalo je najnovije istraživanje Instituta za javno mijenje (IMAS), prenosi AFP. Čak 71 posto građana Austrije slaže se s tvrdnjom da islam nije kompatibilan sa zapadnim konceptom demokracije, slobode i tolerancije, a 72 posto Austrijanaca ocjenjuje da se muslimani koji žive u Austriji ne žele dovoljno prilagoditi načinu života austrijskih obitelji.

Rezultati istraživanja, koje je provedeno u veljači i ožujku, objavljeni su u završnici predizborne kampanje za predsjedničke izbore koji će se održati 25. travnja.

Za predsjedničku se funkciju, osim sadašnjega predsjednika Heinza Fischera, bore i krajnja desničarka Barbara Rosenkratz, koja se zalaže za ponovno uvođenje nadzora na austrijskim granicama, te Rudolf Gehring koji je odlučni protivnik gradnje minareta, navodi AFP.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 155

CF
cimer_fraj
23:50 08.04.2010.

Tajna, sto im novog u ZG? Davno vec nisam bio tamo. Zadnje lijeto je bilo pre malo vremena da i tamo skoknem. Nadam se ovog ljeta ponovno doci u Hr.

CF
cimer_fraj
00:05 09.04.2010.

da Tajna, ali predugo se je odugovlacilo, tako da je jednom moralo \"puknuti\".

LT
Leona-Tajna
17:11 08.04.2010.

Zark, to nije gimnastika nego vjerski obred.