DANAS U VEČERNJEM

Weberova vizija Europe u 5 točaka

Weberova vizija Europe u 5 točaka
08.02.2019.
u 00:06
Kandidat za budućeg šefa Europske komisije, iz Atene i službeno krenuo u kampanju za europske parlamentarne izbore
Pogledaj originalni članak

Ne želimo da se budućnost temelji na strahu nego na nadi, desne populističke stranke, a ni ljevica, nisu u stanju osigurati bolju budućnost i radna mjesta, poručio je u srcu Grčke njemački političar Manfred Weber, kandidat stranaka desnog centra, europskih pučana, za budućeg šefa Europske komisije. Pučani su iz Atene i službeno krenuli u kampanju za europske parlamentarne izbore, u koju ulaze sa zanimljivim ekonomskim programom. Uz obećanje da će iskoristiti sve europske potencijale da se otkrije lijek protiv raka, Weber najavljuje paneuropski energetski pakt prema kojemu bi do 2025. sve članice EU trebale imati dovoljno priključaka za struju i plin. Nadalje, Weber obećava cestovno i željezničko povezivanje Europe, što je zanimljivo i za Hrvatsku koja ima lošu željezničku infrastrukturu.     

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

- Novi kralj škverova: Tomislav Debeljak preuzima Uljanik

- Željka Markić: Promjena izbornog sustava ključna je za zemlju

- Stepinac nije odobravao zločin i nije bio Pavelićev prijatelj

- Plinski raskol: Ruski Sjeverni tok 2 podijelio je Europu na dva nova bloka

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ST
stefj
00:09 08.02.2019.

Eh, EU, prenormirana birokratska tvorevina koja onemogućava tehnološki napredak... Pa nisu uspjeli lansirati Gallileo, a utukli su tuste milijarde u to. Da li itko može zamisliti jednog Elona Muska da radi u EU? Ili da u EU izraste neka globalna kompanija poput Amazona ili Ebay-a ili Paypala ili Googlea?... Nema niti teoretske šanse. Sve to EU svojim normama, propisima i porezima ubije u startu.