SAD

Washington opet prijeti izlaskom iz Vijeća za ljudska prava

Foto: Reuters
Washington opet prijeti izlaskom iz Vijeća za ljudska prava
24.03.2018.
u 00:00
"Ako se Vijeće za ljudska prava odnosi prema Izraelu gore nego prema Sjevernoj Koreji, Iranu i Siriji, onda je to Vijeće nerazumno i nedostojno"
Pogledaj originalni članak

Sjedinjene Države su u petak ponovo zaprijetile da će izaći iz UN-ova Vijeća za ljudska prava, pokazujući da gube strpljenje pošto je tijelo sa sjedištem u Ženevi donijelo pet rezolucija u kojima osuđuje njihova saveznika Izrael.

"Ako se Vijeće za ljudska prava odnosi prema Izraelu gore nego prema Sjevernoj Koreji, Iranu i Siriji, onda je to Vijeće nerazumno i nedostojno", kritizirala je Nikki Haley, američka veleposlanica u UN-u, prenosi se u priopćenju. Usto je predbacila Vijeću da je "veoma neobjektivno prema Izraelu". U priopćenju se također ističe da je Vijeće za ljudska prava donijelo pet rezolucija protiv Izraela i tek po jednu protiv Sjeverne Koreje, Irana i Sirije. "Naše strpljenje nije bezgranično", upozorila je Haley. "Današnji čini jasno pokazuju da organizaciji nedostaje vjerodostojnost koja joj je potrebna kako bi bila istinski branitelj ljudskih prava".

Američka veleposlanica u UN-u je višekratno upozoravala da bi se SAD mogao povući iz Vijeća koje ima 47 članova, a osnovano je 2006. radi promicanja i zaštite ljudskih prava u svijetu. Ova zadnja prijetnja izlaskom iz Vijeća događa se nakon imenovanja Johna Boltona, neokonzervativca, za savjetnika Donalda Trumpa za nacionalnu sigurnost. Nakon dolaska Trumpa u Bijelu kuću, SAD je izašao iz UNESCO-a, UN-ove organizacije za školstvo, znanost i kulturu, drastično je smanjio proračun za UN i najavio povlačenje iz Pariškog klimatskog dogovora.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

ST
stomugromova
07:03 24.03.2018.

Njima Vijeće služi jedino da druge mogu ucjenjivati s ljudskim pravima,dok oni provode neljudska prava prema drugim državama.Ucjene,ucjene i samo ucjene.

DI
Direkt
03:00 24.03.2018.

Oni su odavno van ljudskih prava.

KO
kordunmoj75
07:06 24.03.2018.

Koja usporedba,pa zna se daje izrael okupatorska drzava,svorena na genocidu,a S.Koreja medjunarodno priznata drzava,koja nikoga ne napada,niti je negdje izvrsila agresiju,kao ni Irak,Iran,Sirija,Palestina,koja mrznja od strane okupatorske amerike.