Usvojen proračun

Vukovarsko-srijemska županija sufinancirat će prijevoz studenata

Foto: Branimir Bradarić
Vukovarsko-srijemska županija sufinancirat će prijevoz studenata
30.11.2018.
u 16:01
Iz HNS-a pojašnjavaju kako je taj prijedlog bio ključan uvjet podrške HNS-ovih vijećnika županijskom proračunu za sljedeću godinu jer je, kako kaže predsjednik županijskog HNS-a Nenad Bučko, riječ o konkretnoj demografskoj mjeri
Pogledaj originalni članak

Skupština Vukovarsko-srijemske županije usvojila je proračun za 2019. godinu u koji je ugrađen i prijedlog sufinanciranja prijevoza studenata s područja Vukovarsko-srijemske županije vrijedan 300 tisuća kuna. Iz HNS ukazuju kako se radi o prijedlogu vijećnika HNS-a Duška Simića.

- Očekujemo da Upravni odjel za obrazovanje pokrene postupak za izradu pravilnika kojim će detaljnije razraditi kriterije i mjerila kojima će se sufinancirati prijevoz studenata s područja županije. Nakon što se napravi projekcija o ukupnom broju studenata koji će ostvarivati pravo, vidjet ćemo na koji će način samo sufinanciranje biti provedeno - rekao je Simić.

Iz HNS-a pojašnjavaju kako je taj prijedlog bio ključan uvjet podrške HNS-ovih vijećnika županijskom proračunu za sljedeću godinu jer je, kako kaže predsjednik županijskog HNS-a Nenad Bučko, riječ o konkretnoj demografskoj mjeri.

- Cilj je ostvaren. Iako naše ruke nisu bile presudne za donošenje proračuna, svoju riječ smo održali.  Drago nam je što su župan i stručni odjeli prepoznali momenat i dobru inicijativu premda prijedlog dolazi iz opozicije. I dalje ostajemo oporba u Županijskoj skupštini, ne sudjelujemo u vlasti, ali naglašavam kako je ovo dobar primjer političkog djelovanja opozicije te da uz konstruktivnu kritiku kada je potrebna, treba uputiti i konstruktivne prijedloge, ali na koncu i pohvalu svim akterima kada se dogodi jedan ovakav sinergijski pozitivan rezultat. To potvrđuje ono što cijelo vrijeme komuniciram, a podrazumijeva da nije bitno jesi li lijevo ili desno, važno je samo ići naprijed, a to je potvrdila i suradnja oko ovog prijedloga u Županijskoj skupštini - kazao je Bučko.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.