SUTRA U VEČERNJEM

Vukovar: Grad u koji se mir teško vraća

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Vukovar: Grad u koji se mir teško vraća
19.07.2019.
u 20:16
Hrvati u gradu mislili su kako će nadležni s uvođenjem ćirilice čekati, a Srbi tvrde da su sve to vrijeme građani drugog reda
Pogledaj originalni članak

Odluka Ustavnog suda RH o pravima pripadnika srpske nacionalne manjine u Vukovaru još jednom je u gradu na Dunavu više nego uzburkala brojne duhove. Još uvijek su mnogima svježe slike iz rujna 2013. godine, kada su u Vukovaru preko noći postavljene dvojezične ploče na državnim institucijama, i kada su građani svjedočili razbijanju tih ploča. I danas se mnogi prisjećaju opsade grada, interventne policije u punoj opremi na svakom koraku, šetnji, brojnih presica i teških riječi.

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Dalmatinci održavaju Hrvatsku na životu i spašavaju od izumiranja

- Đakić: Posljednji sam saznao za Tolušićevu smjenu, znali su kako ću reagirati

- Ovo kao da je vojno stanje. Mi smo zarobljeni, i Slovenci i Hrvati!

- 50 godina slijetanja na Mjesec

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

DU
Deleted user
22:49 19.07.2019.

Kako ih uopće nije sram tražiti ćirilicu ni u Beogradu je nema.Vukovarski Srbi sebe trebaju preispitati za ono što su radili 91'.Braća iz Srbije su ih ostavila na cjedilu kad su razorili grad i ubili tisuće ljudi.Može ih biti sram bilo što tražiti u Vukovaru.

SR
sramitese
22:44 19.07.2019.

nista od svega..dok..dok zlocinci ne izadju pred sud boga i judi..a tu je drzava rvatska zakazala..a kako i ne bi..kad su oni i njihova dica jos u vlasti..sve ostalo su price za malu dicu.

BA
bakulušić
23:38 19.07.2019.

Na djelu su oni koji jako dobro znaju kako se stavlja sol na ranu.