Od iduće akademske godine

Vukovar dobiva studij informatike: Potpisan Sporazum između vukovarskog Veleučilišta i Tehničkog veleučilišta Zagreb

Foto: Branimir Bradarić
Potpisan Sporazum 1
Foto: Branimir Bradarić
Potpisan Sporazum 2
VL
Autor
Branimir Bradarć
29.06.2020.
u 17:05
Nastava koja će se održavati na studijskom programu informatike bit će identična onoj koja se održava u Zagrebu, a u planu je i pokretanje studija primaljstva
Pogledaj originalni članak

Dekan vukovarskog Veleučilišta Lavoslava Ružičke Željko Sudarić i dekan Tehničkog veleučilišta u Zagrebu Goran Malčić potpisali su Sporazum o pokretanju studijskog programa informatike na vukovarskom Veleučilištu. Prema riječima Sudarića studij informatike u vukovarskom Veleučilištu trebao bi zaživjeti iduće akademske godine i na njemu bi bilo upisano 30 plus 30 studenata.

 

-Sa Tehničkim veleučilištem Zagreb ugovor je potpisan jer u ovome trenutku vukovarsko Veleučilište nema potrebnih kadrova za studij informatike. Tijekom tri godine, tijekom kojih bi nam Tehničko veleučilište Zagreb bilo mentor, mi bi imali obvezu „iznjedriti“ potrebni nastavni kadar“, rekao je Sudarić.

Najavio je kako im je u planu, uz studij informatike, pokrenuti i studij primaljstva koji  pokreću u suradnji s vukovarskom bolnicom i Hrvatskom komorom primalja.

-Želja nam je da Vukovar postane studentski grad sa 1.200 do 1.500 studenata koji će Vukovaru donijeti nekakvu novu dodatnu vrijednost. Poznato je kako imamo i novoizgrađeni moderni studentski dom, a tijekom slijedeće godine trebali bi preseliti i u nove prostore u Radnički dom u Borovu naselju, istakao je Sudarić.

Dekana Tehničkog veleučilišta u Zagrebu Goran Malčić kazao je kako je to Veleučilište najveće veleučilište u Hrvatskoj koji izvodi studij u polju inženjerske odnosno tehničke struke, a sa vukovarskim Veleučilištem spojio ih je predsjednik Uprave Fine Dražen Čović.

-Tehničko veleučilište Zagreb ima potreban nastavni kadar koji bi koristili za potrebe izvođenja nastave u Vukovaru. Ta nastava bi bila identična nastavi koja se odvija u Zagrebu. Jedan ovakav studij je zaista potreban ovome dijelu Hrvatske i siguran sam u veliki interes budućih studenata. Uz to računamo i na Hrvate iz Srbije i BiH koji bi upravo u Vukovaru mogli nastaviti obrazovanje, kazao je Malčić.

Nakon potpisanoga ugovora upriličen je i posjet Razvojnom centru koji se gradi u prostorijama vukovarske FINA-e. Pema najavi Čovića tu će budući studenti imati prilike provoditi stručnu praksu ali i raditi u struci na jednome od 150 Fininih servisa.

-FINA trenutno stipendira 60 studenata kojima nakon završetka studija nudimo posao u nekom od naših razvojnih centara kojih trenutno u Hrvatskoj imamo 7. Aktivnosti u vukovarskom Razvojnom centru provoditi ćemo u suradnji sa poznatom vukovarskom IT tvrtkom Code Consulting, najavio je Ćorić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AN
antiekstremist
17:11 29.06.2020.

Jel bio junačina Penava na potpisivanju. Vjerovatno nije ipak je ovo 2020. On je još u 1989.