Foto: Branimir Bradarić Vukovar dobio drugi park za pse
Foto: Branimir Bradarić Vukovar dobio drugi park za pse

Vukovar dobio drugi park za pse

31. 08. 2018. u 18:51 4
Lokacija je odlična jer u gusto naseljenom stambenom naselju Olajnica mnogi Vukovarci imaju pse kao kućne ljubimce

Od danas Vukovar je prvi grad u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji ima dva uređena parka za pse. Nakon parka u gradskoj četvrti Borovo naselje gradske vlasti izgradile su i park za pse kod naselja Olajnica, uz Vuku, gdje će vlasnici kućnih ljubimaca moći svoje pse dovesti kako bi se istrčali na svježem zraku.   

Završen festival Pobjednik 12. Vukovar film festivala rumunjski "Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapisani kao barbari"

- Lokacija je odlična jer u gusto naseljenom stambenom naselju Olajnica mnogi Vukovarci imaju pse kao kućne ljubimce. Siguran sam kako će građani sa zadovoljstvom koristiti ovaj sadržaj, rekao je Penava.

Radi se o projektu vrijednome 120 tisuća kuna. Park je opremljen modernim igralima za pse, klupama za vlasnike, kantama za otpatke, zaštitnom ogradom i pristupnim stazama…

Podsjetio je i kako je gradska uprava nezadovoljna što je po novom zakonu teret zbrinjavanja napuštenih životinja pao na leđa jedinica lokalne samouprave. Radi toga se dopisom obratio i Saboru RH.

- Nitko od nas nema ništa protiv kućnih ljubimaca ali u toj problematici nema mjesta neodgovornom ponašanju. Ispostavilo se kako su novim zakonom mnogi nezadovoljni ali prilikom njegova usvajanja to nitko nije artikulirao u Saboru. Rješavanju treba pristupiti oprezno, a najteže je stanje u krajevima iz kojih ljudi odlaze i novca u lokalnim proračunima je sve manje, rekao je Penava govoreći o ovom problemu. 

Svečano zatvaranje 12. Vukovar film festivala i dodjela nagrada:

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

OSVOJITE MAKEOVER
Žudite za promjenom? Prijavite se na naš makeover i osvojite CCC cipele i torbicu
pogledajte na vecernji.hr
  • 20:09 31. kolovoza 2018.

    Otvorite i vrtić za peseke da netko pazi na njih dok su mamica i tatica na poslu!

  • 23:22 31. kolovoza 2018.

    Jeste li ikad bili uz uzglavlje umiruceg kojem je pas ili macka bio jedini sugovornik?

  • 20:08 31. kolovoza 2018.

    Ovo je bilo najvažnije za Vukovar!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".