Kolumna

Vujčić se založio da mu plaća još malo poraste

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
10.07.2012., Zagreb - Boris Vujcic, guverner Hrvatske narodne banke.
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
05.04.2014., Zagreb - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic odrzao je u Uredu predsjednika konferenciju za novinare oko izmjene Ustava.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.09.2013., Zagreb - Raspravom o prijedlogu zakona o provedbi uredbe Europske unije o zastiti zivotinja Sabor RH je nastavio redovitu sjednicu
17.07.2014.
u 12:00
Vujčićevo obrazloženje je jasno: time bi se poboljšala investicijska klima i porasle plaće visokoobrazovane radne snage.
Pogledaj originalni članak

Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke i nesuđeni kreator nove gospodarske politike Milanovićeve vlade, javno je podržao prijedlog ministra financija Borisa Lalovca o ukidanju najviše stope poreza na dohodak od 40 posto. Vujčićevo obrazloženje je jasno: time bi se poboljšala investicijska klima i porasle plaće visokoobrazovane radne snage. A još je jasnije da bi najviše od svih plaća porasla upravo njegova jer, kao što je poznato, guverner HNB-a ima neto plaću od 34.158 kuna, što je daleko iznad plaća predsjednika i premijera.

Zastupnici za javni prijevoz ne daju ni pola posto 

Frano Matušić, saborski zastupnik HDZ-a, naplativši 113.639 kuna putnih troškova u 6 mjeseci, za prsa je prestigao kolege iz SDP-a Marina Jurjevića (111.742) i Ingrid Antičević Marinović (108.477). No nije to najzanimljiviji detalj iz popisa 5,64 milijuna kuna zastupničkih troškova u kojem stoji da najviše vole koristiti osobne automobile u službene svrhe za što je izdvojeno 1,66 milijuna kuna. To znači da su naši zastupnici u 6 mjeseci prevalili impresivnih 830.000 kilometara osobnim automobilima. Istovremeno za javni prijevoz (autobus, vlak, trajekt) zastupnika ukupno je isplaćeno 22.900 kuna ili manje od pola posto svih troškova. Ne vole javni prijevoz ni pola posto.

Josipović obilazi Titovu i Tuđmanovu rodnu kuću

Ivo Josipović, predsjednik RH, četvrtak bi trebao provesti u Zagorju gdje će ničim izazvan posjetiti rodnu kuću Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću i rodnu kuću Josipa Broza Tita u Kumrovcu. Ne bi se štel nikom zameriti.

Pozvali Nijemce na Jadran, a vatreni otišli kud koji

Andro Vlahušić, dubrovački gradonačelnik, povukao je dobar promotivni potez pozvavši njemačke nogometne reprezentativce na plaćeni odmor u Dubrovnik. Svaki je proboj u njemačke medije dobrodošao, ali Klose, Neuer, Muller, Gotze i ostali vjerojatno su odmor odavno isplanirali negdje drugdje. Uostalom, nisu ni svi vatreni odabrali Jadran za ljetni odmor. Kovačić uživa na grčkom Mikonosu, Ćorluka u Italiji, a izbornik Kovač odmara se u Austriji.

>> Nema uvjete za zamjenicu pročelnice, ali je ministrica

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar punkufer
punkufer
19:02 17.07.2014.

Tako je to kad na vlast zasjednu lopovi koji ne vole svoju zemlju i svoj narod - takvi se znaju pobrinuti samo za sebe.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
12:14 17.07.2014.

Kao da totalna paranoja vlada zemljom?