NEMA VIŠE PLAĆANJA?

Vučić: Srbija će ukinuti pretplatu za javnu televiziju

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vučić: Srbija će ukinuti pretplatu za javnu televiziju
24.05.2013.
u 08:16
Nacrt zakona predviđa da se medijski servisi Srbije i Vojvodine iduće dvije godine financiraju iz državnog proračuna
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić jučer je najavio da će pretplata za javnu televiziju biti ukinuta.

"TV-pretplata, kao što sam i obećao građanima Srbije, bit će ukinuta, jer ja ne pripadam onom tipu ljudi koji je 12 godina obmanjivao građane Srbije i bavio se samo marketinškim trikovima. To je naša obveza od koje nećemo odustati", napisao je Vučić na svom službenom Facebook-profilu.

Time je Vučić razriješio dilemu o tome hoće li pretplata biti ukinuta. Naime, riječ je o informaciji koja je ranije najavljena, no neki su mediji u Srbiji izvijestili kako se razmatra mogućnost da pretplata, zbog nedostatka novca u proračunu, ipak ostane u nekom obliku, javljaju Večernje novosti.

Prema pisanju tih novina, nacrt zakona koji ima najviše šansi da prođe kod vlade predviđa da se medijski servisi Srbije i Vojvodine iduće dvije godine financiraju iz državnog proračuna, iz kojeg bi im se svaki mjesec uplaćivala sredstva. Procjenjuje se da je za rad RTS-a na godinu potrebno šest milijardi dinara (oko 400 tisuća kuna), a za RTV dvije milijarde.

>> HRT od TV pretplate zaradio 1,2 milijarde kuna

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.