POČELA PROVEDBA NOVOG ZAKONA

Rekordna kazna: Vozač kažnjen s 24.000 kuna i dvije godine bez vozačke!

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Rekordna kazna: Vozač kažnjen s 24.000 kuna i dvije godine bez vozačke!
06.08.2019.
u 09:22
Policijska uprava izvijestila je kako su tri vozača protekli vikend na svojoj koži dobro osjetila posljedice primjene novog Zakona o sigurnosti prometa
Pogledaj originalni članak

Koprivnička policija u utorak je izvijestila kako su se počele primjenjivati nove, strože odredbe zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tri su vozača, inače ‘ponavljača’ prekršaja, za vikend na svojoj koži osjetila drastične kazne.

Tako je u subotu, 3. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda doveden 20-godišnji vozač koji je u petak na cesti Koprivnica – Peteranec upravljao prije položenog vozačkog ispita neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,23 promila i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na devet mjeseci, novčanom kaznom od 13.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.     

Isti dan na Prekršajni odjel Općinskog suda doveden je 50-godišnji vozač koji je u 0.10 sati u Koprivnici u Bilogorskoj ulici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,69 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 24.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca.

U nedjelju, 4. kolovoza, na Prekršajni odjel doveden je 21-godišnji vozač koji je u subotu u 23.20 sati u Virju upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,08 promila. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 96

Avatar prahrvat
prahrvat
09:50 06.08.2019.

samo nemojte, kao u 99% slučajeva, čekati iza grma gdje je neko neshvatljivo ograničenje 40 a pravac od 2 km

MA
MarkoRTF
09:48 06.08.2019.

ja se slažem sa visokim kaznama.Vozim više od 40 god.i ako je to punjenje proračuna neka se puni.Raznim dušebrižnicima nista ne odgovara.

DU
Deleted user
10:23 06.08.2019.

Kad ovakve kazne budu placali tatini sinovi, tajkuni, politicari, lpkalni šerifi e onda se može reći da je izmjena zakona uspjela, već ovo ide po starome, samo sirotinja ce da nagrabusi