Svakodnevno su se viđali

Vodeći srpski epidemiolog: Bio sam u ratu u Hrvatskoj, Ratko Mladić nije ništa pogrešno radio

Foto: /PIXSELL
Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages/PIXSELL
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
U Beogradu održana sjednica Kriznog stožera o novim mjerama
12.05.2021.
u 14:50
Svakodnevno sam ga viđao, a kontakte smo imali po potrebi. Bili su profesionalni i krajnje korektni. Pamtim ga kao izvanrednog oficira, kaže Kon.
Pogledaj originalni članak

Predrag Kon, vodeći epidemiolog u Srbiji, u intervjuu za Kurir kazao je kako je početkom devedesetih ratovao na području Hrvatske, a osvrnuo se i na svoj odnos s Ratkom Mladićem.

– Vjerovao sam u bratstvo i jedinstvo i teško mi je pao raspad SFRJ-a. U zimu 1991./1992. šest mjeseci sam bio na frontu. Najprije tri mjeseca u Kninu i Krajini, gdje sam bio referent saniteta, a zapovjednik je bio general Ratko Mladić. Svakodnevno sam ga viđao, a kontakte smo imali po potrebi. Bili su profesionalni i krajnje korektni. Pamtim ga kao izvanrednog oficira. Nisam vidio da je nešto pogrešno radio – kazao je Kon za Kurir i dodao kako nije bio u BiH pa o tome ne može ni govoriti.

– Kao oficir je svoj posao u Krajini, bar koliko ja znam, radio onako kako se moglo u tim okolnostima. Dok sam bio tamo, osjećao sam da je narod jako ugrožen i da mu je potrebna zaštita. Vojnu bolnicu u Kninu jednom sam obilazio i s Mladićem. Uvijek je pitao kako se dogodilo ranjavanje i obično bi rekao da do toga ne bi ni došlo da se postupalo po pravilima – sjeća se Kon i dodaje da je u više navrata preživio bombardiranje, jednom kod Vinkovaca i dva puta u Kninu.

– Kao epidemiolog na ratištu imao sam zadatak spriječiti ili suzbiti pojavu zaraznih bolesti – kazao je.

Video - Opasna provokacija u Kninu: 'Vratit ćemo srpsku zastavu'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 80

VH
volim.hrvatsku65
15:14 12.05.2021.

Vecernji.hr idite bre u 3pm vi i smrdi !!!! Postedite nas vise clanka o smrdiji p vam materina

BL
Blacknemesis8
15:20 12.05.2021.

Pa ovo je teska sramota. Tko ovo odobrava i zasto to radite...?! Ovo nije hrvatski list. Sta je ovo..?!

BE
BELA
15:03 12.05.2021.

Muka mi je više od ovih naših novina koji samo pišu o četnicima koji su branili Jugoslaviju. A "gospodinu" Konu želim da on i njegova obitelj dožive sve one blagodati koje je radio Mladić. Amen!