promocija

Vlasnici i direktori francuskih turoperatora i agencija u Hrvatskoj

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
20.05.2019.
u 14:55
Tradicionalnom godišnjem putovanju odazvali su se predstavnici 23 francuske kompanije, a u svibnju u Hrvatsku stiže i 12 utjecajnih francuskih novinara iz medija
Pogledaj originalni članak

Prva turistička velesila svijeta Francuska, koja je lani ugostila više od 90 milijuna stranih turista, veliko je emitivno tržište. Francuzi su među najbrojnijim gostima u Španjolskoj, Grčkoj, Italiji, a tijekom prošle godine i Hrvatsku ih je, prema Državnom zavodu za statistiku, posjetilo nešto više od 580.000. Francuski su gosti kod nas ostvarili više od dva milijuna noćenja, a bili su brojniji devet posto nego 2017. dok je broj noćenja narastao šest posto.

Porast broja gostiju, koji za odmor prema podacima iz 2017. u prosjeku troše 937 eura, turistički domaćini u Hrvatskoj priželjkuju i ove godine. Potražnji će svakako pridonijeti jučer završeno putovanje vlasnika i predsjednika uprava francuskih organizatora putovanja našom zemljom. Gosti iz Francuske posjetili su Zagreb, Istru i Kvarner.

– Ovo će putovanje dodatno senzibilizirati ključne donositelje odluka francuskog turističkog sektora o komparativnim prednostima hrvatskog turizma, odnosno dodatno pozicionirati Hrvatsku kao atraktivnu cjelogodišnju destinaciju – kaže Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice koja je organizirala putovanje u suradnji s francuskim turističkim portalom TourMag.

Tradicionalnom godišnjem putovanju odazvali su se predstavnici 23 francuske kompanije, a u svibnju u Hrvatsku stiže i 12 utjecajnih francuskih novinara iz medija kao što su TV5 monde, Luxe magazine, Désirs de Voyages, Journal du dimanche, Grazia, Le Parisien i sl. Posjetit će Rijeku i Zagreb, a u sklopu tog putovanja bit će prezentirano i specijalno izdanje popularnog francuskog vodiča Hachette posvećeno upravo Hrvatskoj. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.