SUĐENJE

Vlado Kupres optužen za udaranje trudnice i pobačaj

24.10.2007.
u 18:46
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Vlado Kupres (28) optužen je na Općinskom kaznenom sudu za nanošenje teških ozljeda Renati Babić (34), koja je bila u 18. tjednu trudnoće kad ju je 8. rujna u 19 sati napao u Hećimovićevoj 3.

Tužiteljstvo tvrdi da je on, zbog svađe s Babićima, nogom tako snažno udario R. Babić s leđa u lijevo bedro, da je od šoka izgubila dijete, te traži osam mjeseci zatvora.

Kupres na suđenju tvrdi da nije kriv, negira sukob s Babićima i kaže da se s Arijanom Babićem, suprugom oštećene, toga dana sukobio njegov prijatelj Petar Minić, koji je sporne večeri bio s njim i kojega je policija isprva također sumnjičila za napad. Ali, Kupres je naveo i da ga je Babić nekoliko dana ranije porezao nožem po vratu.

Dok je A. Babić opisivao kako je Minić bacao boce na njihova vrata, sutkinja je dvaput opominjala Kupresa zbog dobacivanja, a dok je sutkinja odlučivala o produženju pritvora, A. Babić upao je u sudnicu tvrdeći da mu Kupres vani prijeti.

Odmah za njim upao je i Kupresov branitelj tvrdeći suprotno, pa su zbog prijeteće gužve preventivno pozvani pravosudni policajci.

Konačno, R. Babić svjedočila je da ju je okrivljeni s Minićem pričekao dok se vraćala u haustor, da je psovao njezinu obitelj i prijetio kako će ih on iseliti iz podrumskih 19 četvornih metara, a potom ju udario nogom, od čega joj je pukao vodenjak. Za Minića je, kaže, mislila da će ju pogoditi bocom. (sž)

Pogledajte na vecernji.hr