Reakcije

Vladimir Šišljagić (HDSSB): Sramotna presuda Vrhovnog suda

Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
šišljagić hdssb
Foto: PIXELL
borzan
Foto: 'boris scitar/vecernji list'
'unu . .zagreb. . . 05,10..2009. suceljavanje predsjednickih kandidata ive josipovica,andrije hebranga,damira kajina,nadana vidosevica i vesne pusic na debati studenata nacionalove novinarske akademij
Foto: 'Patrik Macek/Vecernji list'
'zagreb, markov trg 02.10.2009. Andrija Hebrang, predsjednicki kandidat HDZ-a Photo: Patrik Macek/Vecernji list'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
radimir čačić
30.07.2010.
u 15:19
Očito je presuda donesena pod političkim pritiskom, utjecajem medija i Europske unije, kaže Šišljagić.
Pogledaj originalni članak

– Od početka je jasno da je riječ o politički motiviranom i montiranom procesu sada okončanom sramotnom političkom presudom Vrhovnog suda. Cijelo je vrijeme na djelu medijski linč u kombinaciji sa zaštićenim svjedocima, a među njima ubojicama i kriminalcima, mijenjanje iskaza i dilanje informacija. Da je tome tako, svjedoči i činjenica da je konačnu presudu Vrhovnog suda netko "doturio" Jutarnjem listu prije dva tjedna. Više je nego očito da je riječ o politički motiviranoj, ali i kompromisnoj presudi. Zbog nedostatka dokaza Vrhovni sud izriče ovakvu kaznu. Očito je presuda donesena pod političkim pritiskom, utjecajem medija i Europske unije. No, zbog toga će, kaže, koristiti sva pravna sredstva, od Ustavnog suda do suda u Strasbourgu, komentirao je Vladimir Šišljagić (HDSSB) vijest o pravomoćnosti presude u slučaju Glavaš.

Biljana Borzan: HDSSB je sada ostao bez mozga
– Uopće me ne zanima Branimir Glavaš. Da bi mene netko zanimao u životu, treba svojim znanjem i iskustvom nečemu doprinijeti, a on to nije učinio – kazala je saborska zastupnica SDP-a Biljana Borzan. Malo je joj, dodala je ipak, neobična odluka o osam godina zatvora ako je Glavaš kriv jer riječ je o ljudskim životima.

– Zagorec je osuđen na sedam godina, a tu je u pitanju bio novac, ne ljudski životi – istaknula je. Zanimljivije joj je, kaže, promatrati što će se događati s HDSSB-om.

– S obzirom na to da je Glavaš mozak HDSSB-a, valja pretpostaviti da su sada ostali bez mozga – rekla je.

Danijel Srb (HSP)  – Želim vjerovati da je suđenje bilo pošteno i da Glavaš nije bio žrtva koja je prinesena za poglavlje 23 o pravosuđu.

Damir Kajin (IDS) – Nakon smanjivanja presude sa 10 na 8 godina Branimiru Glavašu vidimo koliko vrijedi ljudski život: kao “jedna peka” potpredsjednika Fonda za privatizaciju, a život Srbina vrijedi još i manje.

Andrija Hebrang (HDZ) – Ne bih želio komentirati. Presuda je presuda i tu se nema što dodati.

Radimir Čačić (HNS)– Ovo je još jedan od bisera našega sudstva. Za zločine treba odgovarati. Ako je Glavaš kriv, kazna mu je trebala biti povećana, a ne smanjena. Ponavljam, ovo je jedno od onih međurješenja našeg sudstva koje je sramotno.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 39

OB
-obrisani-
17:11 30.07.2010.

borzan srpkinja koju je sdp pokušao instalirati u sosijeku traži spisak hrvatksihz branitelja,aboliciju za ubojice sa ovčare i naravno nimalo ukusno blati političkog protivnika,al za utjehu sdpenjarama,ova nije sitnoig zuba,ima zube ko rasna kobila

OB
-obrisani-
17:20 30.07.2010.

sječam se 91 i baje jurjevića u splitu i njegovih pokliča nedamo jugoslaviju,a rat je več počeo

OB
-obrisani-
17:12 30.07.2010.

moja kobila nije sitnog zuba