Prepucavanja oko zakona

Šeks: Vučić je četnik, fućka mi se što je predsjednik

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Šeks: Vučić je četnik, fućka mi se što je predsjednik
29.09.2017.
u 09:27
Iako smatra da se srpski predsjednik ne bi smio miješati u donošenje zakona u RH, Milorad Pupovac stao je u Vučićevu obranu
Pogledaj originalni članak

Prepucavanja koja je u Hrvatskoj, ali i susjednoj Srbiji izazivala odredba Zakona o pravima hrvatskih branitelja po kojoj je Hrvatska 90-ih trpjela agresiju Srbije, Crne Gore i JNA uz pomoć velikog broja pripadnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, doživjela su jučer kulminaciju nakon što je Vladimir Šeks, pročelnik HDZ-ova Savjeta, srpskog predsjednika Aleksandra Vučića nazvao četnikom.

Osuda iz SDSS-a

– Pa što će nama jedan četnik propisivati zakone – kazao je Šeks u kameru Nove TV u srijedu navečer komentirajući Vučićeve izjave da je predloženi zakon o braniteljima Pandorina kutija na koju bi Srbija mogla reagirati s 500 zakona o tome što je napravljeno Srbima u Jasenovcu ili Oluji. Od takvog stava Šeks nije odustao ni jučer.

Fućka mi se što je predsjednik, on je četnik! – uzvratio nam je Šeks na molbu za dodatni komentar, a daljnji razgovor završio je porukom da je na ručku.

Iako bi Šeksova izjava teško mogla biti prevelika uvreda Vučiću s obzirom na njegove huškačke govore iz devedesetih, naišla je na osudu HDZ-ova koalicijskog partnera SDSS-a.

– Bilo bi bolje da nisam ni vidio ni čuo što je rekao Šeks jer to ne bi trebalo imati mjesta u javnom prostoru – komentirao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. Premda i sam drži da se predsjednik Srbije ne bi trebao miješati u donošenje zakona u Hrvatskoj, Pupovac je stao u obranu Vučićevih komentara na braniteljski zakon.

– Ako se zakon tiče međudržavnih odnosa ili historijskih tema, a ovo jest jedna od historijskih tema, ako to ugrožava nastavak dijaloga, a ugrožava, onda iskazati neku vrstu zabrinutosti može svatko – rekao je Pupovac.

‘Jačanje ekstremizma’

Šef SDSS-a i prije se protivio donošenju zakona sa spornom formulacijom, no u saborskoj raspravi o Vladinu prijedlogu nije sudjelovao jer je bio u Banjaluci, na sastanku s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Preko tamošnjih medija Pupovac se požalio na jačanje ekstremizma i pokušaje rehabilitacije ustaštva u Hrvatskoj kojima je, kaže, i sam meta. U priču se jučer uključila i europarlamentarka Ruža Tomašić, koja je Europskoj komisiji uputila pitanje može li Srbija uz Vučićeve prijetnje Hrvatskoj zatvoriti pregovaračko poglavlje u pravosuđu, a javnost je o svemu izvijestila u priopćenju “Smije li umiveni četnik Vučić prijetiti punopravnoj članici Europske unije”.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 206

SV
svenson
09:47 29.09.2017.

Takoje je sjor Seks ,samo sto ste morali jasno i glasno kazati da se u to ubraja i Pupovac a ne samo Vucic

DU
Deleted user
09:46 29.09.2017.

Što je Šeks krivo rekao? Ajde srbi ne kakite.To su svima dobro poznate činjenice.

NA
narod1
09:58 29.09.2017.

Jbg Vučiću. Ti se presvuko ali nitko ti ne vjeruje :) Slaba ti je maska očito