TELEFONSKA SJEDNICA

Vlada odustaje od oporezivanja druge plaće

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vlada odustaje od oporezivanja druge plaće
02.12.2013.
u 17:35
Brišu se odredbe o obveznom podnošenju godišnje porezne prijave za porezne obveznike koji su tijekom poreznog razdoblja ostvarili drugi dohodak
Pogledaj originalni članak

Vlada je s današnje telefonske sjednice uputila amandmane na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak. Amandmanima se mijenjaju članci 4., 5., 10. i 12. toga prijedloga, čime se brišu odredbe o obveznom podnošenju godišnje porezne prijave za porezne obveznike koji su tijekom poreznog razdoblja ostvarili drugi dohodak, izvijestila je Vlada.

"Strateškim mjerama Vlada potiče razvoj gospodarstva, ali i vodi brigu o najosjetljivijim skupinama stanovništva. Pritom je neophodno uvažavati ustavno načelo o ravnomjernosti poreznog opterećenja, kao i načela jednakosti i pravednosti, na način da osobe s većom gospodarskom snagom snose i veće porezno opterećenje", poručili su iz Vlade, dodajući da će se odredba o obveznom podnošenju godišnje prijave za ostvareni drugi dohodak još detaljnije razmotriti te da će se provesti daljnje opsežne analize.

>> Lov na milijardu kuna od drugog dohotka

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar comparator
comparator
18:48 02.12.2013.

Tako je natovarite gladnog magarca pa nek vuče ! Bože sveti oprosti im što namjerno rade budale od nas koji ih hranimo i prave se ludi kao da to rade iz neznanja.

AT
atomised
18:11 02.12.2013.

"Strateškim mjerama Vlada potiče razvoj gospodarstva, ali i vodi brigu o najosjetljivijim skupinama stanovništva." ----- Sve vam vjerujem na riječ.

TR
Trajkovski
18:55 02.12.2013.

telefonijada nakon referenduma... u strahu su velike oči!