banski dvori

Vlada i sindikati državnih službi potpisali novi kolektivni ugovor

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
sindikati,vlada (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
sindikati,vlada (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
sindikati,vlada (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
sindikati,vlada (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
sindikati,vlada (1)
02.08.2012.
u 08:17
– Zadovoljni smo potpisanim ugovorom. Birali smo od većeg manje zlo pa smo zadržali radna mjesta – poručio je Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.
Pogledaj originalni članak

Vlada i sindikati državnih službi namještenika potpisali su danas kolektivni ugovor uz dodatak kojim su regulirane neisplate materijalnih prava u ovoj i idućoj godini. 

– Ovaj kolektivni ugovor izraz je proračunske nužde i iskaz razumijevanja i racionalnog pristupa Vlade i sindikata – poručio je potpredsjednik Vlade Neven Mimica poručivši kako Vlada izražava zahvalnost za socijalni dijalog i partnerstvo.

Kolektivnim ugovorom koji je potpisan na četiri godine zadržana su prava vezana za osnovicu, koeficijente i postotak dodatka na koeficijente ovisno o godinama staža, a izmjene su vezane uz naknadu prijevoza.

– Zadovoljni smo potpisanim ugovorom, birali smo od većeg manje zlo pa smo zadržali radna mjesta. Državni službenici percipiraju situaciju u kojoj se nalazimo. Nismo autistični i ne borimo se isključivo za svoje interese – poručio je Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

– Pamtimo i bolje i lošije dane. Hrvatska Vlada nema prava na promašaj – nadovezao se odmah i Zdravko Lončar, predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a.

– Potpisani kolektivni ugovor kao temeljno rješenje bit će ponuđen za ponovno pregovaranje Vlade i javnih službi. Također će biti osnova za pregovore i u javnim poduzećima. U ove dvije godine želimo ujednačiti sustav, javne službe, poduzeća i agencije kao i oni zaposleni u lokalnoj samoupravi imat će ista prava – poručio je Mimica.

>>Državni službenici ostali bez božićnice, nema ni regresa u 2013.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar neidemdalje
neidemdalje
10:02 02.08.2012.

poltroni iz sindikata državnih službi su potkupljeni i treba ih podhitno smjeniti...

TO
tomtom
10:35 02.08.2012.

Sindikati sluzbenika diktiraju Hrvatsku politiku iako se nije za njih glasalo na parlamentarnim izborima. Pljackaju gospodarstvo i unistvaju drzavu. Trebalo bi s njima ozbiljno zaratiti.

DS
dsimu145
09:35 02.08.2012.

Zna li netko pravi odgovor : Zašto Matica hrvatskih sindikata nije potpisala sporazum s Vladom RH?