junckerov krizni sastanak

Vlada: Bit ćemo tamo gdje se odlučuje i kreiraju politike

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vlada: Bit ćemo tamo gdje se odlučuje i kreiraju politike
24.06.2018.
u 07:02
Europska komisija očekuje da će na današnjem sastanku sudjelovati najmanje 16 članica EU
Pogledaj originalni članak

Hrvatska Vlada želi i bit će svuda gdje se odlučuje i kreira europska politika. Ona sudjeluje u kreiranju rješenja, ne ignorira ih. Tako su jučer iz Banskih dvora obrazložili sudjelovanje premijera Andreja Plenkovića na neformalnom radnom sastanku koji je za danas sazvao predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker uoči summita svih članica EU idućeg tjedna.

Tema su sastanka migracije i azil, što je i jedna od ključnih tema predstojećeg summita, a naglasit će se potreba pronalaska zajedničkog europskog rješenja i solidarnosti o problemima unutarnjih migracija, odnosno slučajeva u kojima migranti zatraže azil u jednoj članici EU, a zatim prebjegnu u drugu.

Naši izvori očekuju da će se pokušati pronaći europsko operativno i održivo rješenje, a razgovarat će se i o vanjskoj granici, sekundarnim pokretima, vraćanju migranata i proračunu vezanom uz migracije. – Tema je puno i složene su i zato je izabran format neformalnog susreta kako bi se možda napravili pomaci. Italija, Grčka pa i mi zemlje smo primateljice i zato trebamo biti tamo – objašnjavaju u Vladi.

Europska komisija očekuje da će na današnjem sastanku sudjelovati najmanje 16 članica EU, a poručuju kako poziv ostaje otvoren i za ostale. Zemlje Višegradske skupine, Mađarska, Poljska, Slovačka i Češka u ovom sastanku ne žele sudjelovati i najavljuju da će svoj stav iznijeti na formalnom summitu idući tjedan. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

MI
midea
08:26 24.06.2018.

Anemiko , ti i tvoja stranka predstavljate prijetnju za nacionalnu sigurnost RH , pod hitno treba mjenjati zakone i ustav kako bi sve vas strpali u zatvor , Hrvatskoj moramo vratiti slobodu, neovisnost ,monetarnu suverenost !

GV
golub Vaso
07:39 24.06.2018.

nema većih vazala od hrvatskih političara

MO
morejeslano
08:22 24.06.2018.

Svi političari u EU osim"populista" (koji žele dobro svojim narodima) su globalistički sluge koji su prodali svoje duše za Brusselske fotelje. EU provodi politiku globalističke svjetske elite u najgorem izdanju. Ako ne ukinu te ogromne socijalne pomoći (koje svi imigranti dobivaju bez rada) kada dobiju dozvole boravka u "bogatijim" zemljama EU cijela Afrika će i dalje pokušati doći u EU. EU sama plaća invaziju na svoj teritorij.