Upozorenje HAK-a

Vjetar i magla ometaju promet na cestama. Postoji opasnost od poledice

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija
Vjetar i magla ometaju promet na cestama. Postoji opasnost od poledice
23.01.2020.
u 06:40
Na dijelu dionice autoceste A1, izmedu tunela Sveti Rok i ćvora Zadar 2 zbog magle se vozi uz ogranicenje brzine od 80 km/h
Pogledaj originalni članak

Zbog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodoskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti. Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena u unutrašnjosti i Dalmaciji. Na dijelu dionice autoceste A1, izmedu tunela Sveti Rok i ćvora Zadar 2 zbog magle se vozi uz ogranicenje brzine od 80 km/h.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Video: Kako voziti po buri

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.