Privremene učionice

Više se ne boje da će im prozor pasti na glavu

Više se ne boje da će im prozor pasti na glavu
21.10.2010.
u 15:02
Uređene su učionice i kabineti iako je pred zaposlenicima još mnogo posla tako da školske ploče u ponekim učionicama još nisu postavljene.
Pogledaj originalni članak

Nakon nekoliko tjedana smrzavanja u učionicama, đaci i zaposlenici vukovarske Tehničke škole Nikola Tesla preselili su se u Radnički dom u Borovu naselju, gdje će do iduće jeseni imati nastavu.

– Iako ovaj objekt nije predviđen za školu, sadašnji uvjeti daleko su bolji nego oni u našoj školi. Nemamo više problema s vlagom, neispravnim instalacijama, zakovanim prozorima, neispravnim toaletima i grijanjem. Zadovoljni smo jer smo se svih ovih dana bojali da se ne dogodi tragedija i netko od učenika ne nastrada – rekao je ravnatelj škole Đorđe Lukić.

U novim prostorima raspolažu sa 17 učionica – zidovi su obojeni, električne instalacije su nove, a i zahodi su obnovljeni. Uređene su učionice i kabineti iako je pred zaposlenicima još mnogo posla tako da školske ploče u nekim učionicama još nisu postavljene.

Problem i dalje ostaje nastava tjelesnog odgoja za čije je potrebe, uz korištenje sportske dvorane, prilagođena jedna učionica gdje učenici igraju stolni tenis ili “Čovječe, ne ljuti se” (!).

– Ni ovdje nije baš sjajno jer to ipak nije škola, ali ipak je puno bolje nego u staroj zgradi. Sada je sve čisto, ne bojimo se uključiti svjetlo u učionici ili da će nam prozor pasti na glavu, a i ne prokišnjava strop. Bitno nam je da nismo u hladnom – rekao nam je jedan od učenika škole. Oko 450 đaka u Radničkom domu će boraviti dok se ne završi obnova Tehničke škole.

– Očekujemo da početak iduće školske godine dočekamo u svojoj obnovljenoj školi – zaključio je ravnatelj Lukić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.