Poginuo u naletu auta

Više od pola sata borili se za život pješaka

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Više od pola sata borili se za život pješaka
13.04.2016.
u 13:00
Vozilom koje se kretalo državnom cestom Brestovac-Daranovci upravljao je 49-godišnji vozač koji je, kako se navodi u policijskom izvješću, usljed neprilagođene brzine udario nesretnog pješaka.
Pogledaj originalni članak

Više od pola sata trajala je borba za život 49-godišnjeg pješaka H.D. iz Nove Gradiške, na kojeg je u utorak oko 20.35 sati u Zakorenju nedaleko od Požege naletio osobni automobil Suzuki požeške registracije.

Vozilom koje se kretalo državnom cestom Brestovac-Daranovci upravljao je 49-godišnji vozač koji je, kako se navodi u policijskom izvješću, usljed neprilagođene brzine udario nesretnog pješaka. Cesta je na tom dijelu neosvijetljena te ga vozač vjerojatno nije uočio zbog mraka.

Sam je vozač odmah pozvao hitnu pomoć i policiju. Kako neslužbeno doznajemo, u automobilu koji je naišao ubrzo nakon nesreće bio je liječnik iz požeške bolnice koji je odmah priskočio u pomoć i počeo s oživljavanjem do dolaska hitne pomoći. Nažalost, liječnica je nakon više od pola sata reanimacije konstatirala smrt. Na mjestu nesreće našao se i svećenik koji se pomolio za dušu stradalog muškarca.

Vozač će biti kazneno prijavljen.

>>Sletio s ceste, vozio po nogostupu i autom udario nekoliko ljudi, poginula žena (61)

>>Mladić pijan automobilom udario u krov obiteljske kuće

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar maxist
maxist
15:28 13.04.2016.

po broju mrtvih u ovih par dana kao da je rat........