PODNESENA OPTUŽNICA

Vinka i Mirko Cetinski optuženi da su oštetili Končara za 90,5 mil. kn!

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Mirko i Vinka Cetinski
Foto: Robert Anić/PIXSELL
danko končar
07.02.2014.
u 09:32
Optužnica je podnesena i protiv Drage Radulovića tenjegove tvrtke Istra Bavaria i još jedne pravne osobe
Pogledaj originalni članak

Protiv supružnika Cetinski, Vinke i Mirka, nekadašnjih poslovnih suradnika Danka Končara Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu zbog zlouporaba položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabama i pranja novca, kojima su Končareva Kermas ulaganja oštećena za 90,5 milijuna kuna.

Uz supružnike Cetinski optužen je i Drago Radolović, kao i njegova tvrtka Istra Bavaria, te još jedna pravna osoba. Optuženi se terete da su tijekom 2007. i 2008. godine u Istri malverzacijama pri kupnji nekretnina za Končara, prikazujući Končaru da su nekretnine kupljene za znatno veće iznose nego su stvarno plaćene, za sebe zadržali milijune kuna. Prema optužnici riječ je o kupoprodajama u 32 slučaja.

S V. Cetinski Končar je ušao u partnerski odnos 2007. godine i tada su počeli  s akvizicijom nekretnina u Istri s Radolovićevom tvrtkom. O tomu je prvi javno progovorio pulski knjigovođa Kristijan Pilat kojega su svojedobno Cetinski tužili za klevetu, no taj su spor izgubili jer je sud ocijenio da Pilatova izjava da je V. Cetinski potkradala Končara, u vrijeme kad je već trajala istraga o ovom slučaju, nije kleveta.

>> Vinka Cetinski nije dokazala da je oklevetana

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

ĆA
ćaćaća
11:27 07.02.2014.

eh da su bili uz ids ili sdp sigurno bi bili poštenjačine ..sad još ispada da je končar domoljub :))

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:02 07.02.2014.

Hm, što ste zavidni. Pa treba malo dati i sineku Tonyju i onom drugom hrvatu Mateu ili kako se zove. Jadan Tony je morao ići na Havaje, složiti tri-četiri svadbe u cijeloj Hrvatskoj, da bi ovoj drugoj, trečoj ili kojoj ženici pokazao potencijale i kapacitete svog personalitija. To i košta neku kunicu, eurić, dolarčić, a i ovaj Končar slovi kao teška mutikaša od Afrike do Finske, pa tu više ne znaš ko je od goreg oca i još gore majke.

DI
Dingač
10:00 07.02.2014.

jel policija provjerila podrijetlo tih 90.5 milijuna ...