diskriminacija gejeva

Vijeće Europe upozorilo Hrvatsku!

Foto: Robert Anić/PIXSELL
gay pride
08.11.2013.
u 17:35
Nadam se da hrvatske vlasti neće poduzeti nikakve korake koji će biti ili će se moći smatrati diskriminacijom prema LGBT aktivistima, kao što se nadam da će sve države regije postići napredak u vezi s ovim pitanjem – rekao je povjerenik za ljudska prava Vijeća Europe.
Pogledaj originalni članak

Vijeće Europe danas je upozorilo Hrvatsku da ne čini ništa što bi se moglo protumačiti kao diskriminacija prema homoseksualnoj zajednici nakon što je danas Sabor, na temelju više od 700 tisuća potpisa građana, izglasovao da se 1. prosinca održi referendum da se u ustav ugradi definicija braka kao zajednice muškarca i žene, piše Reuters.

Reuters podsjeća da se Hrvatska 1. srpnja ove godine priključila Europskoj uniji te da u njoj živi više od 90 posto ljudi koji se deklariraju katolicima. Navode kako je vodeća socijal-demokratska vlast razljutila Katoličku crkvu i konzervativne krugove prošlogodišnjim uvođenjem seksualnog odgoja u škole i najavom da će istospolnim parovima dati jednaka prava kao i heteroseksualnim.

"Članstvo u EU ne jamči neprekidno poboljšavanje ljudskih prava"

Navode kako je "ad hoc" katolička udruga nazvana "U ime obitelji" ranije ove godine skupila više od 740 tisuća potpisa za raspisivanje referenduma.

– Članstvo u Europskoj uniji ne jamči neprekidno poboljšavanje ljudskih prava, kao što smo vidjeli u nekoliko slučajeva u prošlosti. Mislim da Europski sud za ljudska prava ostavlja vrlo široki prostor za manevriranje državama članicama u vezi s istospolnim brakovima i partnerima, pa oko ovog pitanja ne postoji jednaki standard diljem Europe. Nadam se da hrvatske vlasti neće poduzeti nikakve korake koji će biti ili će se moći smatrati diskriminacijom prema LGBT aktivistima, kao što se nadam da će sve države regije postići napredak u vezi s ovim pitanjem – rekao je Reutersu povjerenik za ljudska prava Vijeća Europe Nils Muiznieks na konferenciji u Beogradu.

Reuters navodi kako "konzervativna društva diljem Balkana" sporo napreduju što se tiče prava homoseksualnih osoba. LGBT aktivist Predrag Azdejković je kazao da ni u Hrvatskoj, a ni u Srbiji nema razumijevanja za potrebe i prava manjina. – Demokracija je u prvom redu vladavina većine koja poštuje prava i potrebe manjina. U Srbiji, a i ovih dana u Hrvatskoj, ne postoji razumijevanje da se prava i potrebe manjina poštuju – kazao je Azdejković. – Iako je s time u vezi Hrvatska ispred Srbije, u njoj postoje vrlo jake konzervativne snage koje podupire Katolička crkva, kao što u Srbiji postoje desničari koji imaju snažnu potporu Pravoslavne crkve. Po tome smo slični – zaključio je Azdejković.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 139

Avatar gorskikristal
gorskikristal
17:58 08.11.2013.

Prvi članak Ustava:Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem. Kako mu je izbornim zakonom onemogućeno biranje svojih predstavnika, ostalo mu je neposredno odlučivanje - referendumom. Udruga U ime obitelji je prva udruga u povijesti Hrvatske koja uspjela skupiti dvostruki broj potpisa birača koji je potreban za raspisivanje referendum. Prisjetimo se - mi imamo jedan od najgorih zakona o referendumu u Europi.Za raspisivanje referenduma je potrebno 10% potpisa birača skupiti u 15 dana. U Sloveniji je potrebno prikupiti 40.000 potpisa. (Ukupan broj stanovnika – 2,010.347) - U Italiji je potrebno prikupiti 500.000 potpisa u roku od 3 mjeseca. (Ukupan broj stanovnika – 58,133.509) - Švicarska traži 50 000 potpisa u roku od 100 dana. (Ukupan broj stanovnika – 7,523.934) Tako visoki prag je zakonodavac,a podsjetimo se i toga - riječ je o ljudima koji su nessmjenjii i koji svojim biračima ne odgovaraju za svoj rad - je postavio isključivo radi toga što narod u Hrvatskoj smatra remetilačkim faktorom. Pravo naroda je dakle - referendum,a što se tiče ugroženosti - najugroženiji su u Hrvatskoj sirotinja i nezaposleni. Njih Vijeće EU ne interesira?Niti Stazića, Peđu Grbina i bratiju? - U Poljskoj je potrebno prikupiti 100.000 potpisa u roku od 3 mjeseca. (Ukupan broj stanovnika – 38,536.86...itd

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
17:55 08.11.2013.

A tko ili što je "Vijeće Europe"? Koliko ih tamo sjedi, anoinimnih i skrivenih iza pojma "Vijeće Europe"? I koliko je homoseksualaca u tom takozvanom Vijeću? I po čemu nekolicina njih samoodabranih ili bolje reći instaliranih od srca tame sebi daje pravo nastupati autoritativno i ljudskoj zajednici govoriti što i kako treba činiti? Na vrhu vlasti su najteži bolesnici i najveći psihopati, izopačeni i poremećeni vladari koji nesretne homoseksualce vuku u još dublju jamu,a preko njih žele uništiti i sve ostale ljude. Ne homoseksualci, vi brak niste, nikad niste bili i nikad nećete biti. Savjest u sebi ne možete promijeniti, možete je gaziti, ali sebi na štetu. Izlaz iz vaše situacije nije u upropaštavanju drugih. "Trula jabuka izmiješana sa zdravima neće postati zdrava."

FO
foruminator
18:41 08.11.2013.

Ovaj večernjakov članak pravi od muhe medvjeda. koje Vijeće Europe? ovo je rekao samo jedan čovjek i to u svoje ime. Nils Muižnieks je Latvijac, ali rođen i odrastao u Americi, gdje se i školovao. Nils Muižnieks je Sorošov i Obamin čovjek. Bio je direktor Soroševe zaklade "Soros-Foundation-Latvia" i obavljao je još razne mnoge dužnosti. sve jasno, odakle vjetar puše. Muižnieks pripada istom lobiju, kao i hrvatska kukuriku vlada i EPH mediji, koji su povezani svi sa Sorosem Inače Muižnieksova vlastita država , Latvija, ima u u svom ustavu odrednicu o zaštiti braka muškarca i žene, i to već od 2005. godine. Vijeće Europe nema veze sa EU. U VE su članice svih 47 europskih država, uključujući i kavkaske države Vijeće Europe je neobavezni forum za opće debate o europskim pitanjima (definicija iz vikipedije) VE nije ni na koji način insitucionalno povezano sa EU. VE nema nikavu izvršnu vlast, već je samo savjetodavni skup. dakle Vijeće Europe nema nikavu nadležnost upozoravati Hrvatsku za nešto. zašto se Nils onda ne brine za vlastitu državu. Vijeće Europe ne treba pobrkati sa "Europski vijećem", - to su dvije različite organizacije. Europsko vijeće je organ EU. Vijeće Europe nije.