INTERVJU U BIH

VIDEO Poznati novinar pitao Vučića je li 90-ih pucao na Sarajevo: 'Točka, ne želim o tome'

Foto: Screenshot/YouTube
VIDEO Poznati novinar pitao Vučića je li 90-ih pucao na Sarajevo: 'Točka, ne želim o tome'
03.03.2021.
u 09:52
Na Dodikovo dobacivanje, voditelj Hadžifejzović se našalio: "Milorade, mi smo se dogovorili, smijenjen si!"
Pogledaj originalni članak

Tijekom boravka u Sarajevu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak s članovima Predsjedništva BiH, kojima je uručio donirana cjepiva, a nakon toga dao je kratki intervju za bosanskohercegovačku televiziju Face TV.

Ovo je zapravo “uvodni intervju”, najavni, objasnio je Vučić i javno, u kameru, najavio da će do 15. travnja dati “veliki intervju” uživo, "o svim našim jadima”, prenosi Face TV.

– Ako do 15. travnja ne dam veliki intervju uživo za FACE, imate me pravo svaki dan nakon tog dana nazivati lažovom! No morate doći u Beograd prije intervjua da vam pokažem nešto i da to snimite – rekao je predsjednik Srbije u kratkom razgovoru s poznatim BiH novinarom Senadom Hadžifejzovićem.

Hadžifejzović je, između ostalog, pitao Vučića hoće li se pola države Bosne i Hercegovine, entitet Republika Srpska, odcijepiti i priključiti Srbiji?

– Ne tjerajte me da govorim što stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i predstavnicima i Hrvata i Bošnjaka, a zna i Mile što sve mislim – odgovorio je.

Na pitanje ruši li Dodik Vučića ili Vučić može preko noći pustiti Dodika “niz rijeku”, odgovorio je:

– Nikada neću vraćati naše odnose na ono što je bilo u vrijeme Miloševića i Karadžića.

Između ostalog, Senad Hadžifejzović Vučića je pitao i je li pucao na Sarajevo

– Točka – čuje se kako odgovara ljutiti Vučić dodavši kako postoji dojam da je osobno ubijao ljude po Sarajevu, što je oštro demantirao

Sva tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine čekala su kraj intervjua u salonu, a onda je ušao predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na Dodikovo dobacivanje, voditelj Hadžifejzović se našalio: "Milorade, mi smo se dogovorili - smijenjen si!"

Podsjetimo, slično pitanje bilo je postavljeno Vučiću dok je boravio u Hrvatskoj 2018. godine tijekom mandata Kolinde Grabar-Kitarović. Tada su mu novinari postavili pitanje o "četničkom govoru" s početka 90-ih u Glini, prilikom čega je govorio kako je riječ o srpskom gradu u koji "ustaška ruka" više nikad neće ući. 

Vučić je i tada na pitanje novinara potpuno izgubio kontrolu kazavši kako mu se pokušava imputirati laž te je negirao da je to ikad rekao te tvrdio da ta snimka ne postoji. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

FR
franjo2
10:37 03.03.2021.

Narvano da zločinac ne želi pričati o svojim zločinačkim djelima.

PU
Pukovnik
11:27 03.03.2021.

Dara iz Jasenovca. A gdje je Vučić iz Sarajeva i Gline? Mladić i Karadzic iz Vukovara, Škabrnje, Markala, Srebrenice, Gorazda, Racka itd. On je dao film snimiti to koda je Hitler snimio film o Kibucima. Srecom svijet se smijr tom losom propagandnom uradku.

DU
Deleted user
10:46 03.03.2021.

S takvima kao on znaju samo Albanci s Kosova. A Hrvatske vlasti poslije Tuđmanove su i više nego sramota za hrvatski narod.