izrezali snimku

VIDEO Pogledajte reakciju Putinovog ministra kada su ga pitali kada će završiti rat

Foto: REUTERS
Sergej Šojgu i Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Putin i Šojgu
Foto: Reuters/PIXSELL
Putin i Šojgu
Foto: Reuters/PIXSELL
Putin i Šojgu
23.03.2023.
u 10:22
Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg kazao je da Vladimir Putin nema neposrednih planova za mir u Ukrajini i stoga se Zapad treba pripremiti da Kijevu još dugo vremena dostavlja pomoć
Pogledaj originalni članak

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu je u razgovoru za medijsku kuću TV Zvezda ruskog ministarstva obrane upitan kako će rat završiti, na što je on odgovorio: "Svaki rat završava mirom". Ali kada je novinar upitao koliko brzo očekivati mir u Ukrajini, Šojgu nije odgovorio na pitanje i otišao je.

Iako je TV Zvezda prvotno pustila snimku ministra obrane kako odlazi, ona je u kasnijem priopćenju izrezana. Posljednjih mjeseci čini se da Rusija priprema svoje građane za dugotrajni rat. Zapadni analitičari kažu da Vladimir Putin vjerojatno planira odugovlačiti rat što je dulje moguće u nadi da će potpora Zapada Ukrajini oslabjeti, piše Sky News.

Vladimir Putin nema neposrednih planova za mir u Ukrajini i stoga se Zapad treba pripremiti da Kijevu još dugo vremena dostavlja pomoć, upozorio je glavni tajnik NATO-a u intervjuu za Guardian. Jens Stoltenberg rekao je da je ruski predsjednik uključen u "rat iscrpljivanja" i rekao je da želi da članice NATO-a pristanu na trošenje najmanje 2% BDP-a na obranu na sljedećem summitu saveza, u glavnom gradu Litve, Vilniusu. "Žestoke borbe, trenutno usredotočene oko Bahmuta, u istočnoj Ukrajini, pokazuju da je Rusija voljna "samo ubaciti tisuće i tisuće vojnika, uzeti mnogo žrtava za minimalne dobitke", rekao je šef NATO-a.

Podsjetimo, ICC je u izdao nalog za uhićenje, optužujući ruskog predsjednika Vladimira Putina za ratni zločin nezakonite deportacije stotina djece iz Ukrajine. Rečeno je da postoje razumni razlozi vjerovati da Putin snosi individualnu kaznenu odgovornost. 

Svaki pokušaj uhićenja predsjednika Vladimira Putina nakon što je Međunarodni kazneni sud (ICC) izdao nalog za šefom Kremlja predstavljao bi objavu rata Rusiji, rekao je u bišvi predsjednik Dmitrij Medvedev. Reuters izvještava da je Medvedev rekao ruskim medijima da je ICC, koji zemlje uključujući Rusiju, Kinu i SAD ne priznaju, "pravna ništavnost" koja nikada nije učinila ništa značajno. Međutim, svaki pokušaj uhićenja Putina bio bi objava rata, rekao je Medvedev, koji je sada zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti.

Video: Putinov show u Mariupolju: Vozio auto, mještani mu usred noći pripremili pun stol hrane

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

DU
Deleted user
11:52 23.03.2023.

panda je rekao svoje,po obicaju gomila prijetnji i nebuloza. tip je ko stvoren za klauna sa crvenim nosom koji zabavlja klincadiju u cirkusu.sad cekamo na onu lajavicu iz Kremlja da nas prosvijetli novom dozom verbalnih granata na zapad.......bar nije dosadno na planeti uz ovakve zabavljace

DU
Deleted user
12:03 23.03.2023.

pitam se kome ce Prigozin prvom pomoci da poleti kroz zatvoreni prozor? Putin ili generalisimo? mozda ce im reci,decki,uhvatite se za rukice,pa poletite onako bratski u nebeske visine,a taj asfalt na ulici,ne obazirite se na to,to je postavio zapad.

DU
Deleted user
11:52 23.03.2023.

Ruski lik čuva strateške vojne rezerve u Rusiji za sukob sa NATO , koje se svakodnevno troše. Geostrateški trenutno Rusija postaje Kineska pudlica. Morat' će predati Kinezima svu svoju naprednu vojnu i nuklearnu tehnologiju kako bi preživjeli.