Maske obavezne

VIDEO Pogledajte kakva je situacija u Zadru nakon što su postrožene mjere

VIDEO Pogledajte kakva je situacija u Zadru nakon što su postrožene mjere
07.04.2021.
u 09:13
Od danas su obavezne maske na otvorenim prostorima, a prodaja alkohola i rad ugostiteljskih objekata te casina ograničen je
Pogledaj originalni članak

Stožer civilne zaštite zbog velikog broja zaraženih koronavirusom donio je odluku kojom su od danas obavezne maske na otvorenim prostorima, a prodaja alkohola i rad ugostiteljskih objekata te casina ograničen je na radno vrijeme od 6 do 20 sati.

Posjeti korisnicima doma također nisu dopušteni, a svi korisnici koji žele ići u vanjske prostore doma moraju nositi masku.

Izlazak iz doma omogućen je isključivo onim korisnicima koji su preboljeli COVID-19 u zadnjih 90 dana ili su se unutar zadnja dva tjedna cijepili drugom dozom cjepiva.

Podsjetimo, prema posljednjem izvještaju, na području Zadarske županije bilo je 50 novozaraženih osoba, a dvoje ljudi je preminulo. Očekuju se novi podaci.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

SO
Sir Oliver
11:47 07.04.2021.

Bravo Zadrani! Pa tako se turisti privlace! Koji turist jos ne bi dosao u Zadar i uzivao noseci brnjicu na +35?! Dolazim u okolicu Zadra vec 30 godina, ali ako ove brnjice na otvorenom budu na snazi i na ljeto, ovo ce biti prvi put u 30 godina da moje obitelji u Zadru biti nece! A obitelj po obitelj i odose Kunice i Eurici iz Zadra.

KR
krena
21:21 07.04.2021.

Maske na otvorenome spriječavaju koronu oko 0.03 % " Studije potvrđuju da je opasnost od zaraze vani ekstremno niska. Jedno istraživanje iz Kine je proučilo 7.324 slučaja zaraze – samo u jednom slučaju na otvorenom. Kekule kaže da to isto važi za mutacije virusa – one su nešto zaraznije, ali mjere ostaju iste. „Mutanti ne lete dalje", kaže virusolog. "" DW

NA
Nadalinaaa
10:06 08.04.2021.

Starija populacija pamti epidemiju velikih boginja koja je daleko smrtonosnija od covida, ali ovakvu tiraniju ne pamti, iako smo tada živjeli u totalitarnom sustavu.