INOVATIVNE METODE

VIDEO Nova metoda španjolske policije iznenadila vozače: Evo kako kontroliraju brzinu

Foto: Screenshot
VIDEO Nova metoda španjolske policije iznenadila vozače: Evo kako kontroliraju brzinu
24.11.2020.
u 17:26
Automobil se nalazi na širokoj cesti, s nekoliko prometnih traka i usred ravnice. Drugim riječima, smješten je u dionicu koja je vrlo pogodna za zaraditi mnoge kazne u kratkom vremenu
Pogledaj originalni članak

Nova metoda španjolske policije u hvatanju prekršitelja prometnih pravila iznenadila je mnoge tamošnje vozače pa ne čudi da se snimka domišljate 'zamke' ubrzo proširila društvenim mrežama. Na snimci se može vidjeti Peugeot 508 parkiran uz rub ceste s podignutim poklopcem motora kako bi se simulirao kvar na vozilu. No zapravo se radi o policijskoj kontroli brzine.

Automobil se nalazi na širokoj cesti, s nekoliko prometnih traka i usred ravnice. Drugim riječima, smješten je u dionicu koja je vrlo pogodna za zaraditi mnoge kazne u kratkom vremenu.

Na prednjem dijelu vozila integriran je radar zbog čega ga je vrlo teško uočiti, a opet vrlo lako pasti u zamku. Prema El Españolu, korisnici SocialDrivea također su vidjeli isti crni automobil na drugoj autocesti Castilla, što upućuje da je ovo postala stalna metoda. Stoga su oni koji redovito žive ili cirkuliraju u tom području Madrida vrlo pažljivi.

Inače, prometna policija u Španjolskoj često koristi neoznačena vozila za snimanje prometnih prekršitelja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

IJ
istina_jako_boli
19:40 01.12.2020.

Klasicni dzeparosi. Ne kaze se bez razloga da je razlika izmedju policajca i kriminalca samo u uniformi.

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
01:39 25.11.2020.

Ljudi moji vozite propisanom brzinom. Koga briga koliko kamera ima pa neka onda stave svakih deset metara kameru. Nikoga ne mogu odrati tko nije prekoracio propisanu brzinu. Smijesan clanak sa svrhom huckanja na kontrole brzine.

DU
Deleted user
18:27 24.11.2020.

Neće dugo, samo da naiđe hr kamion po zaustavnoj traci.