NEVOLJE Organizator Croatia Boat Showa zapeo na brdu Tmor

Vicu Blagaića sa stijene spašavao GSS i helikopter

30.12.2008.
u 19:47
Pogledaj originalni članak

DUBROVNIK – Vice Blagaić, vlasnik tvrtke Profectus i organizator najvećeg nautičkog sajma u regiji Croatia Boat Showa, spašen je danas s dvojicom kolega nakon što su s litice na brdu Tmor između Stona i Slanog uputili poziv u pomoć. U avanturu su se upustili nepripremljeni, bez opreme potrebne za svladavanje tako zahtjevnog terena. Krenuli su sa sjeverne strane na južnu. Do vrha su im trebala četiri sata, a onda su zapeli.

– Istina je, spuštali smo se s vrha, skrenuli s puta i dospjeli na strmu i dugačku liticu. Nismo imali kuda dalje. Bližio se mrak pa smo nazvali 112 i pričekali helikopter i Gorsku službu spašavanja. Sve je prošlo u redu, bez posljedica, što je najvažnije. Traume nema, ponovno ću u planine. Ovaj put jednostavno smo precijenili vlastite mogućnosti – kazao nam je Vice Blagaić, koji je s obitelji i suradnicima u Dubrovniku na dočeku Nove.

U akciji GSS-a sudjelovalo je sedam pripadnika stanice Split te osmorica članova dubrovačkog tima, koji su na teren upućeni zbog jakog vjetra i brzog sumraka. Unatoč prilično otežanim uvjetima, Blagaić i prijatelji izvučeni su sa stijene uz pomoć užeta i helikoptera. Prevezeni su na najbliže sletište. Nije bilo ozbiljnijih ozljeda pa tako ni potrebe da ih se vozi u bolnicu.

Blagaiću, čini se, more ipak više leži.


ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr