Velike hladnoće i mećava paralizirale život diljem Europe

Foto: AFP
Velike hladnoće i mećava paralizirale život diljem Europe
09.01.2010.
u 12:59
Zbog "snježnog okova" nastali problemi u prometu i opskrbi stanovništva osnovnim životnim namirnicama i lijekovima. Njemačke vlasti savjetovale građanima da osiguraju veće zalihe hrane i lijekova
Pogledaj originalni članak

Njemačke vlasti savjetuju stanovništvu da osigura veće zalihe hrane, lijekova i pića  kako bi spremno dočekali još jedno sniježno nevrijeme koje će u danas  poslijepodne i sutra ponovo zahvatiti zemlju.  Zbog  "snježnog okova" nastat  će problemi u prometu te  u opskrbi stanovništva osnovnim  životnim  namirnicama i lijekovima.  Njemačka se već nekoliko dana  bori s ekstremno niskim temperaturama i snijegom, a metereolozi najavljuju da će biti još i gore.  Slične probleme s niskim temperaturama ima  "pola Europe".

Dok je očekivano da  Njemačka, Švicarska, Austrija, Češka i Poljska imaju probleme sa  "sibirskim"  temperaturam, ipak iznenađuju veliki minusi koji su  zahvatili Francusku i Španjolsku.

Velika Britanija bilježi najniže temperature u posljednih četrdeset  godina. Meteorolozi  upozoravaju da tu zemlju ovoga vikenda čeka novi val hladnoće koji stiže s Arktika i koji nosi nove snježne oborine, hladan vjetar i niske temperature, a prema nekim najavama takvo bi se vrijeme iznad Britanije moglo zadržati i iduća dva tjedna. Zaštitnici divljih životinja već upozoravaju da bi velike hladnoće mogli izazvati veliki pomor nekih vrsta.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

OB
-obrisani-
14:18 09.01.2010.

Globalno zatopljenje je na pomolu rece bivsi Americki predsjednik Bush J.i ostade ziv ali fala bogu ne vise na americkom prijedstolju.

OB
-obrisani-
14:48 09.01.2010.

petar, to sto je jedna zima hladnija, to ne znaci nista. Mi tu govorimo o prosjecnim temperaturama kroz vise godina. A te su definitivno u porastu.

OB
-obrisani-
15:41 09.01.2010.

Ma znam Sretni Sizife samo sam se malo nasalio na njegov racun.Vrijeme ja da bude hladno a da se klima mijenja pogledaj temparature po svijetu(Florida na granici smrzavanja,narance ce se skoro smrznuti,Kuba i Karibi poprilicno hladno za ovo doba godine.Kanada -20 i sjeverna Amerika.Doci ce nam\" toplija vremena poslije sutrasnjih izbora\"da ne kazem vruca i uzavrelija.Nadam se da si shvatio moju postavku!