'Giovenale za Vladu Gotovca'

Večer i izložba u Rimu posvećeni Vladi Gotovcu

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Na 6. saboru HSLS-a Vlado Gotovac izabran za predsjednika stranke, 18.02.1996.
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Na 6. saboru HSLS-a Vlado Gotovac izabran za predsjednika stranke, 18.02.1996.
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Na 6. saboru HSLS-a Vlado Gotovac izabran za predsjednika stranke, 18.02.1996.
Foto: Speranza
Rim
Foto: Speranza
fontana di trevi
13.05.2016.
u 11:25
Prethodno je održan skup na kome su o Gotovcu govorili hrvatski veleposlanik u Italiji, Damir Grubiša, autor knjige 'Put u umjetnost'i Giovenale, a moderator je bio novinar Inoslav Bešker
Pogledaj originalni članak

U prostorijama talijanske fundacije Basso Issoco u središtu Rima otvorena je sinoć izložba slika nadahnutih poezijom Vlade Gotovca, te je tom prilikom bilo i govora o djelima i mislima hrvatskog filozifa, pjesnika, novinara i političara. Zaklada 'Vlado Gotovac' s predesjednicom profesoricom Simonom Sandrić-Gotovac organizirala je otvaranje izložbe 'Giovenale za Vladu Gotovca'slikarskih radova maestra Giovenalea koji se nadahnuo Gotovčevom poezijom.

Prethodno je održan skup na kome su o Gotovcu govorili hrvatski veleposlanik u Italiji, Damir Grubiša, autor knjige 'Put u umjetnost' (Viaggio nell’arte) i Giovenale, a moderator je bio novinar Inoslav Bešker. Skup je otvorio glazbenik Francesco Squarcia sa svojom violom. Na koncu je Gotovčeve pjesme čitao glumac Franco Simone.

>> Otvara se Kauza za proglašenje blaženim i svetim fra Ivana Bonifacija Pavletića

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

CI
cinbenik
12:42 13.05.2016.

E da je Gotovac bio mjesto Tudjmana,ako vec crkva nije dala da nas Racan nastavi odcjepljivati.......Hrvatska bi bila na visoko razvijenom mjestu EU zemalja,ovako cemo jos digo osjecati posljedice Tudjmanizma.

OS
osica
14:22 14.05.2016.

A gdje je mjesto Vlade Gotovca u Hrvatskoj? Ne pišemo o njemu, ne govorimo o njemu, ne citiramo njegove pametne i duboke misli. "Nažalost , nije ni lijevi ni desni , pa nam vrhunski intelektualac, demokrata , nije važan."

BA
barkod
20:34 14.05.2016.

Opa, i Grubiša i Bešker vjerojatno lijepo govorili o Vladi Gotovcu. Ali ipak mislim dasu im drugovi Bakarić , Dragosavac još daleko bliži srcu. Ovo je zato što su morali , ipak ih plaća demokratska, neovisna, članica EU i NATO , Republika Hrvatska.