KRITIKA VLADE Jurčić o stanju u gospodarstvu i neefikasnim investicijama

Vanjski dug 30 mlrd. eura

14.02.2007.
u 11:39
Pogledaj originalni članak

Vanjski dug Hrvatske prešao je 30 milijardi eura, što je 80 posto BDP-a, zaduženost građana je oko 100 milijardi kuna, a deficit vanjskotrgovinske bilance prema preliminarnim podacima iznosi 11,1 milijardu dolara. Sve to upozorava da vlada nije dostigla stopu rasta prethodne, kazao je jučer u Splitu zastupnik SDP-a Ljubo Jurčić.

Oko 300 tisuća nezaposlenih kazuje da sustavne politike smanjivanja nezaposlenosti, nije bilo. RH izdvaja 27 posto BDP-a za investicije, dok ostale zemlje u tranziciji izdvajaju manje od 22 posto što upozorava na neefikasno investiranje.

Vlada je propustila restrukturirati brodogradnju i metalurški sektor. Sada panično nastoji prodati splitsku, sisačku željezaru i TLM. Cilj nam je povećati plaće, dati dodatne 2 milijarde za mirovine i dostići stopu rasta od 7 posto rekao je Jurčić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr