Nesvakidašnje slavlje

Uz ples i pjesmu proslavila 102. rođendan

Foto: Antun Ficko
Foto: Antun Ficko
Foto: Antun Ficko
Foto: Antun Ficko
Foto: Antun Ficko
28.03.2014.
u 16:33
U Domu je u trokrevetnoj sobi i, kaže da iako se slaže sa cimericama, znaju se ponekad proječkati, ali se brzo pomire
Pogledaj originalni članak

U Domu za starije i nemoćne osobe u Voloskom danas je bilo upriličeno uistinu nesvakidašnje slavlje. Ondje je naime proslavila 102. rođendan Nevenka Belašić i to ne bilo kako, nego je slavljenica nakon što je pogasila svjećice i razrezala tortu spremno ustala od stola i - zaplesala! Vitalna starica stanovnica je Doma u Voloskom od polovice 2009. godine, a unatoč odmakloj dobi izvrsnog je zdravlja.

Na uobičajen upit u takvim prilikama o receptu za dugovječnost kratko je kazala kako je to samo puno rada i umjerenost u svemu. A s obzirom na lijep izgled - jer gotovo da i nema bora, na upit da otkrije tajnu ljepote rekla nam je "Nikada u životu se nisam našminkala, samo mrzla voda ujutro i samo ponekad operem lice sapunom. Nikakve kreme nisam koristila, pa ni sada", kazala je N. Belašić.

Nevenka Belašić, rođena Božić porijeklom je iz Veprinca iznad Opatije. Po zanimanju je bila sobarica, iza sebe ima jedan brak, te dvije kćeri. U životu nikada nije pušila, niti pila. Nikada nije bila ni na dijeti, jer kako kaže, jelo se što se imalo, najviše skromno. U Domu je u trokrevetnoj sobi i, kaže da iako se slaže sa cimericama, znaju se ponekad porječkati, ali se brzo pomire.

>> Japanka proslavila 116. rođendan i otkrila tajnu dugovječnosti

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.