sve su priznali

Uvjetne kazne za kupoprodaju ispita na Prometnom fakultetu

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Uvjetne kazne za kupoprodaju ispita na Prometnom fakultetu
22.05.2012.
u 15:35
Bezuvjetne kazne dobili samo oni koji nisu priznali krivnju, kao prije osuđeni profesor Damir Božičević, kojemu je izrečena jedinstvena kazna od godinu i devet mjeseci zatvora, te posrednik Ante Bilušić, osuđen na godinu dana.
Pogledaj originalni članak

Šestero profesora zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti optuženih u slučaju Indeks 5 proglašeno je krivima za prodaju ispita pa su s dvoje studenata i tri posrednika osuđeni uglavnom na uvjetne kazne. Sudac zagrebačkog Županijskog suda Željko Horvatović bezuvjetne je zatvorske kazne izrekao tek optuženicima koji nisu priznali krivnju, a to su prije osuđeni profesor Damir Božičević, kojemu je izrečena jedinstvena kazna od godinu i devet mjeseci zatvora, te posrednik Ante Bilušić, osuđen na godinu dana.

Profesoru Antunu Sertiću kazna od šest mjeseci zatvora zamijenjena je 60-dnevnim radom za opće dobro, dok su njegovi kolege Nikola Đaković i Katja Bošković-Gazdović kažnjeni uvjetno na šest mjeseci uz trogodišnju zabranu rada. Na šest mjeseci uvjetno su osuđeni i profesori Senka i Husein Pašalić, posrednici Boro Nikić i Dražen Karlovčan te studenti Ivan Kulko i Marijana Karlovčan.

Tijekom suđenja petero profesora već je osuđeno nakon jer su priznali nedjelo i nagodili se s tužiteljstvom, a studentica Katica Miloš oslobođena optužbi da je “kupila” ispit.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

BA
baš
17:00 22.05.2012.

Mamić mora iz Dinama jer se nakro za sve profesore zajedno u Zagrebu, a možda i šire. To ne znači da branim bilo koga ali želim reći da kod nas stvarni kreatori i krivci izbjegavaju kazne a \"pecaju se mali ili odabrani\" (tako je i sa \"Sanaderom\"-svi sudjelovali a samo jedan čovjek kriv, ma dajte). Onaj tko zadrži nekoga na radnom mjestu protupravno, treba odgovarati za to.

GO
gologuz
17:29 22.05.2012.

\"Tko prizna, pola mu se prašta\" na hrvatski način.

Avatar tkozna
tkozna
16:00 22.05.2012.

Pitam se hoće li osuđeni ostati na svojimradnim mjestima!????? Ne bih se čudio da ostanu jer solidarnosti među lopovima nema kraja. Sada se pitam zašto Mamić mora van iz Dinama!