ledeni maraton

Utrka koja zaleđuje lica i tijela natjecatelja

Foto: Reuters/PIXSELL
ledena utrka
Foto: Reuters/PIXSELL
ledena utrka
Foto: Reuters/PIXSELL
ledena utrka
Foto: Reuters/PIXSELL
ledena utrka
Foto: Reuters/PIXSELL
ledena utrka
Foto: Reuters/PIXSELL
ledena utrka
30.01.2015.
u 21:48
U natjecanju brzog klizanja na kružnim stazama dugim dvije stotine kilometara zajedno sudjeluju natjecatelji amateri i profesionalci
Pogledaj originalni članak

Austrijski Techendorf ugostio je natjecatelje ledenog klizačkog maratona dugog dvije stotine kilometara koji se održava u sklopu utrke poznate kao Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (Alternativna klizačka utrka jedanaest gradova). Riječ je o tradicionalnoj utrci koja se organizira u jedanaest gradova diljem Nizozemske, a ove su godine uključeni i gradovi izvan granica te države.

U natjecanju brzog klizanja na kružnim stazama dugim dvije stotine kilometara zajedno sudjeluju natjecatelji amateri i profesionalci, a ove se godine prijavilo njih više od pet tisuća. Na stazi u austrijskom Techendorfu u pokrajini Koruškoj nastupilo je njih 1100, a fotografije natjecatelja nakon utrke pokazuju kako to izgleda u praksi. Njihova su lica, tijela, brade i kose doslovno prekrivena ledom. Nekima toliko da nisu uspjeli razvući usne u osmijeh.

Zanimljivo je kako na ovim utrkama sudjeluju klizači različite dobi, a program se, naravno, ne svodi samo na klizanje i “uživanje” u hladnoći, nego i na bogat zabavni program koji obično završi igranjem tombole za starije i koncertima te partyjima za one mlađe. Ako se nisu smrznuli, naravno.

>> Skočila za psom u ledeno jezero

>> Sljedeće godine Zemlja bi mogla ući u malo ledeno doba!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.