PREMIUM + ARHIVA

Kupite Premium po posebnoj cijeni od 149 kuna godišnje, a na dar dobivate 7 dana pristupa Arhivi Večernjeg lista!

Kupite Premium po posebnoj cijeni od 149 kuna godišnje, a na dar dobivate 7 dana pristupa Arhivi Večernjeg lista!
05.08.2022.
u 06:24
Večernji list čestita svojim čitateljima Dan pobjede i tim povodom donosi nikad ispričane priče junaka kojima dugujemo slobodu, u ekskluzivnom specijalu u Premiumu Večernjeg lista, koji od danas do kraja dana 8. kolovoza, možete kupiti u specijalnoj ponudi, po cijeni od 149 kuna za godišnju pretplatu, uz vrijedan i ekskluzivan poklon - kupnjom godišnje pretplate dobivate besplatan pristup kompletnoj digitalnoj arhivi Večernjeg lista na tjedan dana.
Pogledaj originalni članak

Pobjednička Hrvatska Vojska, prije 27. godina, 4. kolovoza 1995. godine, započela je oslobodilačku vojno-redarstvenu akciju "Oluja" na bojišnici dugoj više od 630 kilometara, u kojoj su nakon četiri godine okupacije pobunjenih Srba oslobođena područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu. U akciji su za samo 84 sata hrvatske vojne i redarstvene snage, u kojima je bilo ukupno oko 200 tisuća ljudi, oslobodile oko 10.500 četvornih kilometara, odnosno gotovo petinu države, a u operaciji je poginulo 196 pripadnika hrvatskih Oružanih snaga, najmanje 1100 je ranjeno, a 15 ih je nestalo a da su gubici na drugoj strani bili nekoliko puta veći. Tijekom i nakon operacije "Oluja" ubijeno je 667 civila. U znak zahvale hrvatskim braniteljima, od 2008. godine uz državni blagdan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza slavi se i kao Dan hrvatskih branitelja.

Večernji list čestita svojim čitateljima Dan pobjede i tim povodom donosi nikad ispričane priče junaka kojima dugujemo slobodu, u Premiumu Večernjeg lista, koji od 05. kolovoza do kraja dana 8. kolovoza  možete kupiti u specijalnoj ponudi, po cijeni od 149 kuna za godišnju pretplatu, čija je cijena inače 299 kuna, uz vrijedan i ekskluzivan poklon - kupnjom godišnje pretplate dobivate besplatan pristup kompletnoj digitalnoj arhivi Večernjeg lista na tjedan dana. Premium možete kupiti ovdjehttps://www.vecernji.hr/kupipremium

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja za vas smo razgovarali sa svjedocima vremena i sudionicima akcije Oluja: 
Po prvi put o operaciji govori Ivica Primorac, nekadašnji visoki dužnosnik stožera obrane HVO-a i jedan od generala s legendarne fotografije nastale na kninskoj tvrđavi, gdje je 5. kolovoza konačno podignuta hrvatska zastava. Donosimo i priču Marijana Kretića, jednog od ratnih zapovjednika 7. gardijske brigade Puma, koji su prvi ušli u Knin nakon završetka Oluje, potom i ulomak iz knjige generala Rahima Ademija u kojem detaljno opisuje kako je od četničke okupacije oslobođen hrvatski grad Knin. Naša reporterka Renata Rašović napisala je priču o Patriku Maceku, ratnom fotoreporteru, kojom najavljujemo i njemu posvećen dokumentarac, dok je reporter Srđan Hebar u reportaži ispitao kako se 27 godina nakon Oluje danas živi u Kninu.

U Premiumu Večernjeg lista možete čitati i dubinske analize o nikad težoj situciji u svijetu, kojem prijeti rat Amerike i Kine, stručne komentare uglednih autora Mirka Galića, Dragana Bagića i mnogih drugih o dnevno-političkim problemima, ekskluzivne izvještaje o krizi u BiH te analize nastupa hrvatskih klubova u europskim natjecanjima. Prvi postavljamo i ključna pitanja državom vrhu o problemima s gašenjem požarišta u Hrvatskoj koja se svako ljeto bori s vatrenom stihijom i piromanijom. Jedan smo od rijetkih medija koji u Premiumu donosi teme iz kulture te oživljava formu reportaže koje se na hrvatskom webu više gotovo i ne mogu pronaći.

Posebna akcija Premiuma traje do kraja dana 08. kolovoza, a podatke za pristup Arhivi Večernjeg lista ćete dobiti na mail u roku od 3 dana nakon uplate. 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr