Vremenske neprilike

Uskrsna priča obitelji Salaj otkazana zbog obilnih kiša

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
imanje obitelji Salaj za uskrs (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
imanje obitelji Salaj za uskrs (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
imanje obitelji Salaj za uskrs (1)
01.04.2013.
u 13:35
Za posjetitelje domaćini upriličili su samo nužno, što je u tom trenutku bilo moguće organizirati
Pogledaj originalni članak

Neizmjeran trud nepokolebljive i kreativne obitelji Salaj iz Grabovnice kraj Čazme ovog se puta zbog vremenskih (ne)prilika nažalost pokazao uzaludnim jer drugo izdanje bajkovite Uskrsne priče službeno je otkazano na sam Uskrs. No, već prvo večer na Veliki petak obilna je kiša pomrsila račune eorganizatora s obizirom da su posjetitelji izostali. U subotu se dogodila slična suituacija, a oko 150 okupljenih gostiju ostalo je zakinuto za najavljeni krijes.

- Sve je to još bilo zanemarivo u usporedbi s usksrnom nedjeljom kada su Salajevi bili suočeni s poplavom većeg dijela imanja zbog izlijevanja rijeke Grabovnice i okolnog potoka. Stoga smo tijekom dana bili prisiljeni i službeno otklazati manifestaciju. Međutim za sve one koji su proteklih dana navraćali nismo zatvorili vrata, već se ipak pripremalo se samo ono nužno, što je u tom trenutku bilo moguće organizirati. Naime, voda i električna energija zbog opasnosti nikako ne idu zajedno – kaže Ana Bertić, upraviteljica Zadruge Božićna bajka, dodajući kako se ujedno svima ispričavaju jer nisu uspjeli izrealizirati sve planirano. Naglašava kako su imali velike teškoće i tijekom pripreme Uskrsne priče, a kada im je snijeg od 30 centimetara priječio da postave sve svijetleće urese koje su zamislili.

- Mediji, pa i posjetitelji pokazali su zadovoljavajući interes, no tehnički nismo mogli izvesti i prikazati sve pripremljeno. Stoga ćemo za inat dogodine napraviti još više i još bolje – nepokolebljivo poručuje Zlatko Salaj. Ipak, oni rijetki i uporni s kišobranima uspjeli su osjetiti blagdansku čaroliju svjetlucavih pisanica i sličnih usrsnih prepoznatljivosti. Inače, Salajevi su za ovo izdanje priredili 4.000 svjetelćih pisanica, te zečeve, piliće, pijetlove. Za kraj domaćini poručuju kako još ne znaju hoće li posljednje večerašnje veče biti u mogućnosti osvijetliti imanje, ali kažu nikoga od gostiju neće odbiti.

>>Pogledajte kako je obitelj Salaj imanje ukrasila za Uskrs

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.