Hrabra odluka

Uskoro počinje gradnja džamije u blizini srušenih "Twinsa"

Foto: AFP
Uskoro počinje gradnja džamije u blizini srušenih "Twinsa"
04.08.2010.
u 08:41
Pristalice projekta smatraju da će gradnja islamskog centra pomoći da se nadvladaju negativni stereotipi zbog kojih pati muslimanska zajednica u New Yorku.
Pogledaj originalni članak

Uklonjena je i posljednja prepreka za gradnju džamije u blizini nekadašnjih "Twinsa" koji su srušeni u terorističkom napadu. Jedna gradska komisija u New Yorku, zadužena za očuvanje baštine, povukla je jednu zgradu s liste povijesnih spomenika, što širom otvara vrata gradnji džamije. Svaki od devet članova komisije objasnio je svoj razlog za ovakav izbor, što je izazvalo pljesak u dvorani, dok su protivnici izgradnje vikali: "Sramota!"

Gradnju džamije i islamskog centra u blizini tornjeva srušenih u terorističkom napadu 11. rujna 2001. godine odobrilo je u svibnju općinsko vijeće New Yorka.

Pristalice projekta smatraju da će "Kuća Cordoba" pomoći da se nadvladaju negativni stereotipi zbog kojih pati muslimanska zajednica u gradu nakon napada na tornjeve Svjetskoga trgovačkog centra u kojem je život izgubilo 3000 ljudi.

Protivnici smatraju da je gradnja džamije tako blizu Ground Zeroa teška uvreda za žrtve. Među protivnicima gradnje džamije je i Sarah Palin. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

IV
ivicas
17:08 05.08.2010.

muslimani gdje su se oni uspijesno integrilali ? ,samo tamo gdje su zauzeli prevlast a onda su se svi ostali integrilali u muslimane . naravno dobrovoljno hi postoje smo tri velike diktature fasizam komunizam i pogodite trecu

OB
-obrisani-
13:02 04.08.2010.

sigurno su živdovi dobili posao?

OB
-obrisani-
18:22 04.08.2010.

04.08.2010. u 16:13h lučica je napisao/la: \"...Marsijanac, ma znamo mi koje si i ti narodnosti...\" Marsijanac je Turčin iz Tuzle... (samo, malo je nastran, voli se oblačiti u Hrvata...)