akcija Favela

Inspektori za narkotike prodavali drogu i štitili prave dilere od policije

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
13.02.2014.
u 20:21
Sve je počelo kada su prošle godine uhićena 22 dilera u Istri i Rijeci. Neki od dilera tada su propjevali pred istražiteljima o vezi s policijom
Pogledaj originalni članak

U operativnoj akciji Favela u utorak i srijedu uhićeno je pet osoba, od čega su četvorica policajci PU istarske. Jedan od njih je inspektor Amir Jusufović. Uz njega su uhićena još dvojica policajaca s Odjela za droge te krim-policajac iz jedne od istarskih policijskih postaja, a riječ je o Sebastijanu Ivančiću, Krešimiru Ćorluki i Željku Radoloviću.

“Droge ima na lopate”

Upravo su narasli problemi s drogom na području Istre pobudili ozbiljnu sumnju. Na gorući problem droge u Istri najžešće je dosad upozoravao nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin govoreći kako ondje “droge ima na lopate” te da Istra ne smije biti prepoznata kao narkodestinacija. – Do heroina u Puli možete doći za 20 minuta. Pula po tome drži neslavno prvo mjesto, ispred Splita, Zadra, Varaždina, Rijeke, Zagreba da i ne govorimo, a izgleda i New Yorka.

Do kokaina vi u Puli možete doći za 23 minute, kako kaže dr. Sakoman, do jointa za 14 minuta, a do ecstasyja, tu malo šepamo, za 34 minute – bio je izravan Kajin u nedavnoj saborskoj raspravi o provedbi Nacionalne strategije za suzbijanje zloporabe droga. U svome je stilu zaključio da se droga u Istri nudi na akcijama, u stilu kupiš gram, dobiješ dva.

Da je bio na dobrom tragu, dokazuju i ova posljednja uhićenja policajaca, koji su opstruiranjem i odavanjem ključnih informacija niz dosadašnjih policijskih akcija na poluotoku učinili neuspješnima.

Tereti ih se za zločinačko udruživanje, zloporabu položaja i ovlasti. Osim trgovine drogom, otkriveno je da su primali mito, uzimali u zaštitu preprodavače droga, odavali im informacije, ukratko, olakšavali im “posao” na terenu. Uz kazneni postupak, odmah su suspendirani, a protiv njih će se paralelno voditi i disciplinski postupak.

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Uvod u ova uhićenja bila je prošlogodišnja uspješna akcija u kojoj je “pala” grupa od 22 dilera s područja Istre i Rijeke, čime je zapravo otkrivena i veza među policajcima.

Lanac prodaje narkotika

Tada su u velikoj akciji, kojom je koordinirao USKOK, među uhićenima bili i supružnici Andrej Butković i Katarina Gonev iz Pule, koji su organizirali lanac prodaje narkotika, dok je Puljanin Elvis Kujek bio mozak druge narkopiramide. Istraga koju je tada otvorio USKOK dovela je do sumnji da su prvu dilersku mrežu organizirali Puljani Butković i Gonev.

>>Riječka policija uhvatila dilere - drogu prodavali jet setu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

Avatar žič
žič
11:30 13.02.2014.

ovi policajci sigurno svi imaju vile sa bazenom i teniskim terenom,sgurno sve od plaće.......

BA
balic
11:17 13.02.2014.

hihihi ,oce li se Ingrid (Mare) pipl mast tre(a)s,izvinit javnosti za njene mucke.. Kako nam je neki dan u saboru za sebe uvjerljivo govorila da u policiji nema onih koji muljaju sa drogom ,nego dapace,zaplijenili ovdje i ondje toliko i toliko droge nabraja nam ona...

LI
livoguza2
14:07 13.02.2014.

Kako je počelo, policija će ostati bez trenutnog kadra. Brzo ih ne će imati tko uhićivati.