AFERA JANAF

USKOK ispitao zadnjeg svjedoka, Kovačeviću ukinut istražni zatvor

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
USKOK ispitao zadnjeg svjedoka, Kovačeviću ukinut istražni zatvor
26.05.2021.
u 14:53
U novom kraku afere Janaf, Kovačević se teretio da je primio mito, no ovaj put radilo se o dva stana te automobilima za njegovu djecu. Stanove i automobile je, kako se sumnja dobio, kako bi Širićeva tvrtka dobila poslove s Janafom.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je USKOK ispitao posljednjeg svjedoka, Draganu Kovačeviću, bivšem predsjedniku uprave Janafa ukinut je istražni zatvor, u kojem je završio u travnju. Kovačević se u Remetincu našao po drugi put, nakon što je otvorena istraga u još jednom kraku afere Janaf.

Osim njega su bili osumnjičeni i Ivan Širić, Vlado Zorić i Edo Seifried, kojima je također ukinut istražni zatvor. Prvo Seifriedu, prije desetak dana, a zatim i drugoj dvojici. U novom kraku afere Janaf, Kovačević se teretio da je primio mito, no ovaj put radilo se o dva stana te automobilima za njegovu djecu. Stanove i automobile je, kako se sumnja dobio, kako bi Širićeva tvrtka dobila poslove s Janafom. Sporni stanovi nominalno nisu glasili na Kovačevića, no prema USKOK-u iz njegove komunikacije s nizom osoba, vidljivo je da je on stvarni vlasnik spomenutih stanova.

On i ostali osumnjičeni bili su uhićeni početkom travnja, a istražni zatvor koji mu je tada određen te je jednom i produžen, isticao je 27. svibnja. USKOK je tijekom ove istrage ispitao dvadesetak svjedoka, a među njima i Ivana Vrdoljaka, bivšeg čelnog čovjeka HNS-a. On je USKOK-u bio zanimljiv jer je bio suvlasnik tvrtke, od koje je, prema tvrdnjama istražitelja, kupljen Kovačevićev stan u Splitu. Što se tiče afere Janaf, istraga u tom postupku još nije okončana, a tamo se Kovačević također tereti da je primio mito kako bi tvrtka Kreše Peteka dobila poslove s Janafom. 

VIDEO: Uhićen šef Janafa, DORH za kriminal sumnjiči više ljudi

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

PA
Pahor
16:05 26.05.2021.

Sada slijedi trakavica duga deset godina i na kraju drustveno koristan rad. Zato nam se drzava raspada. Previse krpelja, pijavica i ostalih parazita

IC
ICCO
15:44 26.05.2021.

Yuppi!!! Sad moze u miru pospremit I zakopat preostale milijune sto nije stigao nakon prvog puśtanja.

BU
Budni
15:40 26.05.2021.

Dragane faca ajde sada trošiti novac koji si pošteno zaradio!