loša infrastruktura

Urušile se zgrade u središtu Rio de Janeira, 5 mrtvih i 19 nestalih

Foto: Reuters/PIXSELL
Urušile se zgrade u središtu Rio de Janeira, 5 mrtvih i 19 nestalih
26.01.2012.
u 08:58
Spasilačke ekipe sinoć su iz ruševina izvukle četvero preživjelih. Urušile su se tri zgrade
Pogledaj originalni članak

Tri zgrade u centru Rio de Janeira urušile su se jučer kasno navečer. Urušavanje zgrada od 4, 10 i 20 katova samo je jedan od pokazatelja neuspjeha vlasti da poboljšaju gradsku infrastrukturu uoči priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo i Olimpijadu, javlja Reuters.

Spasilačke su ekipe ispod ruševina izvukle četvero preživjelih, a prema posljednjim podacima pet osoba poginulo je, a još ih se 19 samtra nestalima.

Prije urušavanja čula se snažna eksplozija, a okolne ulice pokrivene su krhotinama i prašinom.

– U prvom trenutku nam se učinilo da je potres. Sa zgrada su prvo počeli padati betonski blokovi, ljudi su se uspaničili i počeli bježati, a zatim su se zgrade urušile – kazao je jedan od očevidaca.

Nagađa se da bi ispod ruševina moglo biti zatočeno oko 11 osoba, a gradske vlasti pokušavaju utvrditi kolika je mogućnost da se jedna od jučer oštećenih susjednih zgrada također uruši.

– Sav očajan trčao sam niza stube pokušavajući pobjeći. Samo sekundu nakon što sam istrčao zgrada se urušila. Pobjegao sam za dlaku – opisao je Nelson Tomes (38). Objasnio je kako je iz jedne od urušenih zgrada počeo bježati kada je čuo "snažnu buku".

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.