PROMJENA VREMENA

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku, u jednoj regiji uz nevrijeme moguće i bujične poplave

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Grmljavinsko nevrijeme iznad Zagreba
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Grmljavinsko nevrijeme u Sinju
Foto: Borna Filic/PIXSELL
grmljavina, nevrijeme
05.07.2022.
u 08:32
Prema prognozi, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu danas će biti promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, osobito u Slavoniji
Pogledaj originalni članak

Zbog mogućeg grmljavinskog nevremena za cijelu je Hrvatsku upaljen meteoalarm. Za veći dio regija na snazi je žuto upozorenje, dok je za osječku regiju izdano narančasto upozorenje. 

– Izraženiji pljuskovi s grmljavinom i obilnom oborinom uz moguće lokalne bujične poplave. Vjerojatnost grmljavine veća je od 50 % – upozorio je DHMZ. 

Prema prognozi, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu danas će biti promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, osobito u Slavoniji. U Dalmaciji duž obale i dalje sunčano, u Zagori su mogući lokalni popodnevni pljuskovi. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a duž obale jugozapadni i sjeverozapadni koji će na sjevernom Jadranu okrenuti na buru i jačati. Najviša dnevna temperatura u središnjim i gorskim područjima između 25 i 30, u Slavoniji do 33, a duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije od 31 do 36°C.

Od sutra bi temperature napokon trebale pasti. 

– Temperatura zraka bit će u blagom padu, no danju još uvijek većinom vruće. Iako će prevladavati sunčano, neće biti posve stabilno – lokalnih pljuskova bit će ponajprije u četvrtak na sjeveru te u petak na jugu.

Na kopnu će četvrtak i petak biti nestabilni, a uglavnom bez oborine zadržat će se u srijedu. Dnevna temperatura nakon srijede posvuda ispod 30 stupnjeva, a svježini će pridonositi i umjeren vjetar sjevernih smjerova.

Dakle, sredinom tjedna vrućina će posvuda popustiti, no sutra će na kopnu na snazi biti upozorenje na moguće lokalno grmljavinsko nevrijeme, koje je najvjerojatnije popodne i navečer na istoku zemlje – prognozirala je pak HRT-ova meteorologinja dr. sc. Petra Mikuš Jurković. 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.