Opljačkali staricu

Upali u kuću i trakom joj vezali ruke, oči i usta

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Barka Mađar,opljačkana
11.02.2015.
u 22:50
Njezin nećak, ali i susjedi, kažu da je barem jedan od trojice kradljivaca morao znati da je nejaka starica sama u kući i da ima skromnu, ali ipak njemačku mirovinu.
Pogledaj originalni članak

Ne znam koliko su odnijeli, puno! Ja sam to šparala godinama, a sada nemam baš ništa – kazala nam je Barka Mađar, gospođa od 91 godine koja je u utorak navečer, u svojoj kući u karlovačkom naselju Gornje Mekušje opljačkana. Oko 23 sata navečer čula je da netko "čupa" ulazna vrata i razbija staklo. Naivno je otvorila vrata. Trojica napadača s crnim kapama na licu nahrupila su u kuću i nejaku staricu upitali, kazuje nam njezin nećak Boris, gdje joj je njemačka mirovina.

– Pokušavali su provaliti i u tome bi svakako uspjeli. No, kada im je otvorila vrata, krenuli su u akciju. Teti su ljepljivu vrpcu stavili na usta i oči te trakom joj vezali ruke i ostavili je da sjedi dok su oni prevrtali po ladicama, prekopavali po njezinim stvarima. Imali su dosta vremena i nisu stali dok nisu našli što su tražili. Dobro se ona drži s obzirom na ono što je pod stare dana doživjela. Policije je sve rekla – kaže nam Boris dok baka Barka, i sama ne vjerujući što se i kako dogodilo, pregledava prazan novčanik, pokazuje razbacane stvari po sobi, prevrnute dijelove namještaja.

Njezin nećak, ali i susjedi, kažu da je barem jedan od trojice kradljivaca morao znati da je nejaka starica sama u kući i da ima skromnu, ali ipak njemačku mirovinu.

– Donedavno je u prizemlju stanovala i njezina sestra, koja je preminula. Kako su lopovi znali da je ona baš na katu, jer su tamo provaljivali, a u prizemlje nisu niti pokušali ući? Sve je to strašno, da se takvo što bilo događa danas – kažu šokirani susjedi, koji tvrde da ništa nisu čuli, nikakav zvuk automobila, lupanja iako se bakina kuća nalazi u središtu naselja.

Djelatnici policije dojavu o krađi dobili su ujutro, napravili uviđaj, uzeli dokaze i tragaju za počiniteljima. No, u posljednje je vrijeme, nažalost, postalo pravilo lopova da kradu od starijih osoba, uglavnom samaca čiju "životnu priču" očito snimaju danima i znaju da novac drže u kućama, ne u bankama, kao u karlovačkom slučaju. Mame ih raznim pričama, od prodaje medicinskih instrumenata, masaža, do lažnih priča da će im plaćati račun, kako bi im starije osobe otvorile vrata svoga doma. Prošlog je vikenda nekoliko sličnih pljački bilo i na području Zagreba. Karlovačka je policija do sada u više navrata upozoravala starije osobe da ne otvaraju vrata nepoznatim osobama. 


>>Razbojnici pozvonili na vrata i opljačkali vlasnike dvaju stanova!

>>Policijac van dužnosti i prodavač uhvatili pljačkaša ljekarne

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

MU
muharem264
01:11 12.02.2015.

To je dno dna,vezati baku i opljackati je..ne mogu vjerovati da majka moze takve lopove odgojiti.

OB
ObrenM
08:50 12.02.2015.

Da nisu mozda "crni"

DU
Deleted user
23:41 11.02.2015.

Bičak, sad si u Hrvatskoj i pišeš za hrvatske novine. Vezati ... pokušavati zavezati, opetovano, više puta ... ZAVEZATI - napraviti to od jednom! Molimo, ne uvodi nam tu bosansko-srpski!