Donacija UNICEF-a

Iz Kopenhagen stigle četiri tone medicinskih maski, rukavica, odijela...

Foto: UNICEF
Foto: UNICEF
Foto: UNICEF
Foto: UNICEF
Foto: UNICEF
Foto: UNICEF
30.03.2020.
u 23:12
Iz UNICEF-a pozivaju tvrtke i građane da se priključe donacijama za nabavu respiratora i druge medicinske opreme
Pogledaj originalni članak

Danas je u Zagreb stigao prvi dio profesionalne zaštitne i medicinske opreme koju je UNICEF nabavio kako bi odgovorio na trenutnu krizu izazvanu koronavirusom.

Iz UNICEF-ovog skladišta u Kopenhagenu dostavljeno je četiri tone opreme koja uključuje 30 000 profesionalnih medicinskih maski (FFP2 i FFP3), 30 000 zaštitnih rukavica, 18 000 zaštitnih odijela, kuta i pregača, 4 000 vreća za sigurno odlaganje medicinskog otpada, 2 500 tisuće zaštitnih kapa te 130 pari zaštitnih gumenih čizama.

Obzirom na rastuće potrebe i izazove uzrokovane pandemijom koronavirusa UNICEF poziva partnere, medije, tvrtke i građane da se uključe i podrže kampanju  i svojim donacijama. Sakupljenim novcem nabavljat će se respiratori i medicinska oprema za najugroženije pacijente, zaštitna oprema za zdravstvene radnike, sredstva za dezinfekciju i higijenske potrepštine itd. Uz nabavu opreme UNICEF će pokrenuti i programske aktivnosti kojima će osiguravati provjerene informacije i stručne smjernice kako bi pomogao u sprečavanju širenja virusa te podržao kontinuitet zdravstvene zaštite, obrazovanja i socijalnih usluga, te podržati usluge socijalne zaštite i  psihosocijalne pomoći najranjivijoj djeci i obiteljima, te održavanje školovanja na daljinu. 

- Koronavirus utječe na svakog od nas. Na svaku obitelj, svakog roditelja i svako dijete. UNICEF neumorno i predano radi kako bi osigurao najbolju moguću skrb za djecu i obitelji u Hrvatskoj, posebno za one najranjivije i najugroženije. Sada, više nego ikada prije, računamo na zajedničku solidarnost, velikodušnost i spremnost da podržite našu misiju. Ono što poduzmemo danas, imat će izniman utjecaj na našu budućnost - poruka je  Regine Castillo, predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. 

Svi koji žele mogu se pridružiti svojom donacijom na sljedeće načine: na web stranici www.unicef.hr/zajedno-protiv-koronavirusa/ i uplatom na UNICEF-ov račun HR1723600001501092524, poziv na broj 2063-989.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

CR
Croslider
17:58 30.03.2020.

Pa Jucer su dobili 4 tona opreme iz Kine

RA
Rad
17:50 30.03.2020.

Gledam upravo austrijsku R9 Tv, nevjerojatno velike količine donacija u vidu maski i ostale opreme dobivaju, od Kineza i Tajvana, velik broj kutija. Ne znam što naši čekaju, tko treba kontaktirat kinesko veleposlanstvo, kinesku gospodarsku komoru isl. da se i nama donira dovoljne količine, kako bi svaki građanin dobio najmanje 30 komada maski...