Papučki jaglaci

Unatoč snijegu i hladnoći Papukom šetalo više od tisuću planinara

Foto: Dušan Mirković/Pixsell
Unatoč snijegu i hladnoći Papukom šetalo više od tisuću planinara
17.03.2013.
u 15:27
Prije polaska na jednom od planinarskih staza koje su podijeljene po težini i dužini puta svi se okupili kod planinarskog doma Lapjak iznad veličkih bazena gdje je za ovu prigodu privremeno otvoren njegov prizemni dio.
Pogledaj originalni članak

Više od tisuću planinara i izletnika iz različitih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Mađarske danas je sudjelovalo na 31. Papučkim jaglacima koje tradicionalno organizira Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac iz Požege u suradnji s općinom Velika. Unatoč snijegu i temperaturi koja je jutros bila ispod nule to nije omelo planinare i izletnike da ne dođu pozdraviti skori dolazak proljeća.

–Ne preskačem Papučke jaglace. To mi je jedan od omiljenijih izleta u Hrvatskoj. Volim uživati u prirodi koja se budi ali i dobrom društvu kojeg ovdje uvijek ima – kazala je Ksenija Bačić iz Zagreba. Prije polaska na jednom od planinarskih staza koje su podijeljene po težini i dužini puta svi se okupili kod planinarskog doma Lapjak iznad veličkih bazena gdje je za ovu prigodu privremeno otvoren njegov prizemni dio.

Tu su se planinari i vratili nakon izleta gdje je za njih priređen zabavni program te im ponuđena okrjepa.

>>Što više to bolje: Hajdmo u planine zbog dobre linije

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.