'TOPLO KAO NIKAD'

Umjesto proljeća – ljeto! Vakula najavio 'ludi tjedan'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
sunčano vrijeme
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Zagreb, sunčano vrijeme (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Zagreb, sunčano vrijeme (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Zagreb, sunčano vrijeme (1)
21.03.2017.
u 09:12
Stižu rekordno visoke temperature za ovo doba godine!
Pogledaj originalni članak

Poznati meteorolog, Zoran Vakula najavio je kako će ovaj tjedan biti zanimljiv, ne samo po političkim i gospodarskim odlukama, već i po neuobičajenim temperaturnim skokovima.

Osim vrućih dana, čeka nas i Svjetski dan šuma, pjesništva, osoba s Downovim sindromom, a i Međunarodni dan protiv rasne diskriminacije 21. ožujka. Dana 22. ožujka je Svjetski dan voda, 23. ožujka Svjetski meteorološki dan, 24. ožujka Svjetski dan borbe protiv tuberkuloze, a 26. ožujka označava početak ljetnog računanja vremena.

Vrijeme će biti pretežno sunčano, osim na sjevernom Jadranu i mjestimice u najzapadnijim kopnenim područjima, gdje se očekuje umjerena naoblaka. 

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 18 do 23 stupnja Celzijusa, a ponegdje i malo viša, javlja DHMZ.

Srednja najviša temperatura zraka u razdoblju od 20. do 26. ožujka u Zagrebu bit će među najvišima u povijesti mjerenja u ovom dijelu godine.

Velika je vjerojatnost da bude i rekordno visoka, u mnogim mjestima kontinentalne Hrvatske i oko 21°C! 

– Već jučer je najviša temperatura zraka na Griču bila 22,0°C, što je najviša temperatura zraka izmjerena na dan 20. ožujka u povijesti mjerenja. Još viša je, 23°C, bila u Daruvaru, Goricama pokraj Nove Gradiške, Hrvatskoj Kostajnici, Krapini, Kutini, Lipiku, Požegi, Velikoj Gorici i u zagrebačkome Maksimiru, a u Karlovcu, Sisku i Slunju izmjereno je čak 24°C. A u Bosni i Hercegovini je ponegdje bila i viša – u Bihaću 25°C, a u Zenici čak 27°C. Kao da je ljeto!  – piše Vakula za HRT

>> Ne možemo se brendirati samo uz turizam već i uz proizvodnju, ljude

>> 5 make up trendova za proljeće

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VH
Vuk.hr
09:48 21.03.2017.

Vakula rekao i prorekao

SD
sdpesticid
16:34 21.03.2017.

ako vakula kaže da je sutra moguća grmljavina imamo strepiti do prekosutra odnosno nove prognoze koja će potvrditi je li ista bila ili ne.