Ima i toga

Ukrali četiri krave, a peta im upala u jamu za gnojnicu

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
Ukrali četiri krave, a peta im upala u jamu za gnojnicu
08.11.2011.
u 17:23
Krađa krava uznemirila je poljoprivrednike koji planiraju organizirati noćna dežurstva na svojim farmama
Pogledaj originalni članak

PRELOG – Bez četiri krave ostao je Ivica Kočiš iz Otoka kod Preloga u Međimurskoj županiji. U noći s ponedjeljka na utorak lopovi su s njegove farme, udaljene 300-tinjak metara od sela, utovarili četiri krave na dva kamiona i pobjegli. Pokupili bi ih vjerojatno i više da jedno grlo nije stalo glasno mukati kad je upalo u jamu za gnojnicu i teško se ozlijedilo. 

– Tada su se valjda uplašili i pobjegli. Još ne mogu vjerovati da se tako nešto može dogoditi! Farmu sam napustio oko 21 sat, a vratio sam se ujutro u 6. Prebrojali smo krave i vidjeli da četiri fale, a jedna je ležala u jami. Nisu uopće birali koja će grla pokupiti jer su odvezli i junicu koja se svakog časa trebala oteliti. Možda im se i otelila na kamionu – kazao nam je u utorak Kočiš koji je na putevima koji vode s farme pronašao tragove kamionskih kotača. Obiteljsko gospodarstvo Kočiš ima pedesetak grla, a od poljoprivrede živi cijela peteročlana obitelj.

Procjenjuje da su sve četiri krave vrijedne oko 8000 eura. 

– Ne računajući i mlijeko koje bi dale – ogorčen je Kočiš koji pretpostavlja da su ukradene radi prodaje, a ne isključuje ni mogućnost da će završiti preko granice, u susjednoj Bosni i Hercegovini. Policija je obavila očevid. Krađa krava uznemirila je poljoprivrednike koji planiraju organizirati noćna dežurstva na svojim farmama.

PU međimurska danas je izvijestila da je simentalka koja je upala u jamu slomila noge. Protiv nepoznatih počinitelja podići će se kaznena prijava. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JA
jamanuša
13:57 09.11.2011.

...u ona vremena dok su partizani otimali nije im stoka upadala u rupu gnjojara nego su vlasnike izrašetane bacali u te rupe, zato danas njihova djeca i unuci nose križ.

GR
gromCH
19:40 09.11.2011.

sigurno iz EU dosli da kradu i to prije ulaska hrvatske.........hehe