napadali ga

Uhićen muškarac koji je zapalio trgovinu Hrvata u Podgorici. Inspektorima otkrio i razlog

Foto: Wikimedia Commons/Dickelbers
Uhićen muškarac koji je zapalio trgovinu Hrvata u Podgorici. Inspektorima otkrio i razlog
30.03.2019.
u 13:05
Premijer Duško Marković ocijenio je ovaj slučaj kao napad na Crnu Goru i njene najvrednije tekovine – multietičnost i multikonfesionalnost, te zatražio od policije hitnu i efikasnu akciju u rasvjetljavanju ovog slučaja.
Pogledaj originalni članak

Crnogorska policija uhitila je jednog muškarca zbog sumnje da je polio benzinom i zapalio prodavaonicu Hrvata Igora Tomkića, objavljeno je u subotu.

Kako navode u Upravi policije, uhićeni Aleksandar Savović će u subotu biti predat tužitelju, a na teret mu se stavlja kazneno djelo oštećenja i uništenje tuđe imovine.

 

 

Podgorički mediji navode da je Savović navodno rekao inspektorima da je Tomkiću zapalio trgovinu jer su mu prijatelji završili u zatvoru nakon prebijanja njihovog sugrađanina prije 12 dana.

Savjet za građansku kontrolu rada policije objavio je da je policija rasvijetlila paljenje objekta Tomkića, te da je to “bitna poruka i potvrda sposobnosti policije da garantira efikasnu zaštitu osobne i imovinske sigurnosti svakog građanina Crne Gore“. Premijer Duško Marković ocijenio je ovaj slučaj kao napad na Crnu Goru i njene najvrednije tekovine – multietičnost i multikonfesionalnost, te zatražio od policije hitnu i efikasnu akciju u rasvjetljavanju ovog slučaja. Počelo je i prikupljanje pomoći Tomkiću za obnovu njegove prodavaonice.

Podgorički list Pobjeda objavio je prije desetak dana da je Tomkić, Hrvat koji živi u Beranama na sjeveru Crne Gore, pretučen, a na njega su, kako je priopćila crnogorska policija, nasrnula dvojica sugrađana koji su dio skupine koja ga već duže vrijeme maltretira i prijeti mu samo zato što je Hrvat. 

Napadu je prethodila Tomkićeva izjava portalu Antena M ranije tijekom dana, u kojoj je ispričao da on i supruga žive u strahu od skupine sugrađana te da, iako je sve prijavio policiji i lokalnim vlastima, prijetnje i nasrtaji na njegovu imovinu ne jenjavaju. Policija je ubrzo nakon napada uhitila N. P. (19) i M. R. (24) iz Berana, zbog sumnje da su, na štetu Tomkića, “počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja zajedno s kaznenim djelom nanošenja teške tjelesne ozljede”.

Pogledajte i video Uhićeni u akciji Uljanik stigli na ispitivanje

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ZN
znamistinu
00:07 01.04.2019.

Crnoj Gori bi bilo bolje da se rijese Srba jer ovi ih sramote

Avatar VinkoL
VinkoL
17:04 30.03.2019.

Tak bu i dalje, dok bu i jedan jedini srbijanec hodal po ovom svetu. Jer oni jedino poznaju govor mržnje i govor sile i samo tim njihovim jezikom treba komunicirati sa njima. Za kulturu oni nisu čuli.

AO
ante.oreskovic75
17:00 30.03.2019.

Opet čojstvo i poštenje.....