Kolumna

Udar na Glogoškog ružna je, ali učinkovita taktika premijera

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Udar na Glogoškog ružna je, ali učinkovita taktika premijera
05.01.2015.
u 12:00
Taktika Vlade jest ružna i niska, ali je, mora se priznati, učinkovita. Đuro Glogoški sada štošta duguje javnosti, ali i suborcima
Pogledaj originalni članak

Najprije je premijer Milanović povjerio javnosti da se sastao s Đurom Glogoškim, a već je idućeg dana ministar Fred Matić izjavio da vođa braniteljskog prosvjeda prima 25 tisuća kuna. Sedamdeset i sedam dana poslije, posve je jasno da Vlada mijenja taktiku. Do sada se taktika svodila na iscrpljivanje ignorancijom, no upravo svjedočimo protuofenzivi. Zašto baš sada?

Čini se da je frenetični pljesak kojim je u prvim satima Nove godine u šatoru dočekana Kolinda Grabar-Kitarović bila kap u čaši premijerova strpljenja, pa je udario na osobnoj razini. Treba reći i to da ni prosvjednici nisu štedjeli nikoga, zbog čega Matića i danas u stopu prati osobno osiguranje. Udarili su u glavu, po poštenom čovjeku Glogoškom koji – sve i da mjesečno prima 25 tisuća kuna – u Savskoj 66 ne prosvjeduje zbog sebe. Istodobno je Glogoški, koji se u političkoj areni našao bez ikakva iskustva ali u dobroj vjeri, mjesecima uvjeravao javnost da se premijer oglušio na svaki apel za dijalogom, što se sada ispostavilo netočnim pa je ugrozilo njegovu vjerodostojnost.

Taktika Vlade jest ružna i niska, ali je, mora se priznati, učinkovita. Đuro Glogoški sada štošta duguje javnosti, ali i suborcima. Sve i da je sastanak bio neformalan, kako sada tvrdi, ostaje (prešućena) činjenica da je bio održan.

>>Glogoški: Nije točno da primam mirovinu od 25.000 kn

>>'Branitelji su mi rekli da će prosvjed trajati do kraja izbora'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 93

NA
Nadalinaaa
12:25 05.01.2015.

Taktika je ružna i nije učinkovita u smislu u kojem je to htio Milanović. Tajni razgovori, bez obzira s koje strane došli, kao da i nisu postojali, jer premijer nije privatna osoba. Ako premijer sa svojim stavovima ne izlazi u javnost, ne vodi javne pregovore, ne obraća se javno braniteljskoj populaciji, onda je to njegova privatna stvar, samo što u tom slučaju zloupotrebljava i uzurpira funkciju premijera i Banske dvore. Ali, tko će tome poučiti napuhani i infantilni ego jednog Milanovića?

FA
Fake
12:41 05.01.2015.

Đuro,izdrži još malo ove crvene,Hrvatska će uskoro biti plava.

PE
perfa57
12:09 05.01.2015.

Rašović, dosta mi je tvojih "nepristranih" komentara.